- Hirdetés -

- Hirdetés -

Költséghatékonyabbá válhat a megújuló energia felhasználása

A moduláris rendszer megkönnyíti a kőolajalapú energiaforrások kiváltását

Képünk illusztráció!

A megújuló energiaforrások ingadozása az iparág egyik legnagyobb kihívását jelenti, a fenntartható energia változó költségei mellett. A globális villamosenergia-ellátás világméretű fejlesztésének kulcsa az iparágak közötti együttműködés és az új technológiák alkalmazása. A Refuel.green nevű startup célja, hogy az e-üzemanyag költségeit literenként 1 euróra csökkentse, ez mérföldkő lenne a zöld energia megfizethetőségének javításában – írja cikkében a Springwise.

A Refuel.green NextGen-PtX reaktoregységei elég nagy mennyiségben állítanak elő szén-dioxid-semleges és megújuló e-tüzelőanyagokat ahhoz, hogy kiváltsák az olaj és a földgáz ipari felhasználását. A moduláris rendszer szén-dioxidot és hidrogént alakít át használható termékekké, és kifejezetten úgy tervezték, hogy könnyen integrálható legyen a meglévő energiaellátásba. Azáltal, hogy a folyamatot mérsékelt nyomáson és hőmérsékleten teszi elérhetővé, a Refuel.green csapata csökkenti a vállalatok számára a további beruházások szükségességét, és csökkenti a gyártási folyamat során keletkező károsanyag-kibocsátást.

Fontos, hogy a reaktorok segítenek stabilizálni a szélsőségesen ingadozó megújulóenergia-ellátást. A power-to-X kialakítás részeként a rendszer tárolja a különböző fenntartható forrásokból előállított többletenergiát, ami azt jelenti, hogy a megújuló energiából előállított energia bármikor hozzáférhető.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Refuel.green a rendszert és a berendezést a szükséges teljesítményhez szabja, és azt tervezi, hogy valamikor 2023-ban egy európai finomítóban már üzembe helyezi a prototípust. A cég a közelmúltban zárt le egy 1,2 millió eurós előfinanszírozási kört, amelyet a termelési teljesítmény és a rendszerhatékonyság növelésére fordítanak, azzal a céllal, hogy 2025-ben megkezdjék a sorozatgyártást.

Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet