Korszerű csomagolás és rakodás modern eszközökkel

A hatékonyan és precízen végrehajtott rakodás, illetve csomagolás jelentősen felgyorsíthatja a folyamatot. Az automatizálás nagyban elősegíti a vállalatok munkáját e téren, ezért is örvend ekkora népszerűségnek ez a szegmens. A Sheldon Invest olyan egyedi megoldásokat képes nyújtani, amelyekkel optimalizálható a teljes gyártás vagy a szükséges egységek. Az alábbiakban a vállalat csomagolóiparban végzett munkáját mutatjuk be.

A Sheldon Invest partnere kartonlapokból álló dobozok felállítására, és azok ragasztószalaggal történő összeillesztésére, továbbá az így létrehozott tárolókba történő termék-betöltéssel bízta meg a vállalatot. A folyamat végén a görgőasztalon a dobozt lezárja a rendszer, és továbbítja raklapozáshoz. A koncepció lényege, hogy egy teljesen automatizált műveletet kapjon az ügyfél, ezzel felgyorsítva a csomagolási és rakodási feladatot.

„Klasszikus csomagolási feladat automatizálásával keresett meg minket az ügyfelünk” – magyarázza a folyamat részleteit Rigó Zoltán, a Sheldon Invest Kft. SUA menedzsere. „Puffasztott termékekkel töltött zacskók rakodási, illetve csomagolási műveletét terveztük meg és adtuk át. A szállítószalagról 75 darab/perc ciklusidővel érkezik az áru bezacskózva. Először zárásellenőrzésen esnek át, ami konkrétan azt jelenti, hogy speciálisan súlyozott szalagok között vezeti át a terméket a berendezés. Ha össze tudja nyomni, akkor nem zár jól a zacskó, ugyanis a benne lévő levegőt ki tudja nyomni, ezekből keletkezik a selejt. Ezt követően mérlegelésen megy keresztül, ahol minden egyes terméket a megadott töltöttség súlya szerint megmér. Ezzel gyakorlatilag két ellenőrzési ponton is meg kell felelnie, a zárási és a töltöttségi szempontok alapján.”

A bezacskózott termékek szállítószalagon érkeznek viszonylag rendezetlenül, így az első feladat a besorolásuk, amelynek keretében a csomagolásnak megfelelő módon összerendeződik az áru. Ezzel párhuzamosan a dobozok összeállítása is lezajlik. Vákuumos megfogóval ellátott robotkarok segítségével a rendszer megfelelő módon összehajtja a tárolóeszközöket – ez a berendezés teljesen automata módon működik. A kész dobozokba szintén egy vákuumos megfogóval ellátott robotkar pakolja be a zacskózott termékeket a megfelelő mennyiségben kötegelve – négyesével, ötösével –, attól függően, hogy a csomagolás milyen lehetőségeket biztosít. Az elkészült produktumra végül rákerül a nyomtatott azonosítócímke, majd palettázzák.

A Sheldon Invest komplett csomagolási és rakodási folyamatot kivitelezett, melynek köszönhetően az ügyfelük gyorsabbá és hatékonyabbá tehette ezt a műveletet.

Némethi Botond, NEW technology magazin/Sheldon Invest Kft.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#