Még hatékonyabb titánium-megmunkálás a Hornnál

A Horn optimalizálja DS marórendszerét, a titán- és titánötvözet-eszközök még költséghatékonyabb megmunkálása érdekében. Az optimalizálást az újonnan kifejlesztett IG3I hordozó teszi lehetővé. Egy új karbidosztály és -bevonat kombinálásának köszönhetően a Horn szerszámspecialistája jelentősen megnövelte a szerszám élettartamát.

Ezenkívül az új hordozó homogén kopást mutat. A vágóélek éles felületi mikrogeometriája, pozitív gerendaszögek, a nagy hézagok és a csiszolt hornyok megakadályozzák a munkadarab és a rekeszfelületek beépített éleinek megkeményedését a titán megmunkálásakor.

A változó spirális szögek és a különféle fogmagasságok biztosítják a csendes, alacsony rezgésű marási folyamatot. Az éles vágóélek ellenére az új bevonat nagyon magas rétegtapadást mutat, így biztosítva a vágóél stabilitását. A magas hőmérsékleti ellenállásnak köszönhetően a bevonat hőszigetelőként is szolgál, és csökkenti a karbidba továbbított hőmennyiséget.

- Hirdetés -

A jövőben az IG3I szubsztrátum felváltja a korábbi, a piacon nagy teljesítményéről jól ismert TSTK-t. A végmarók átmérője 2 mm és 20 mm közötti, alapkivitelben, négy vagy öt horonnyal. A tényleges hossz az átmérő kétszerese vagy háromszorosa.

A DS titánmarókat a DS rendszerben kipróbált és bevált szilárd keményfémmarók alapján fejlesztették ki, amelyeket évek óta használnak lágy és edzett acélok, króm-nikkel acélok és szuper ötvözetek, valamint réz, alumínium, műanyagok megmunkálására és szálerősítésű műanyagokhoz.

Horn