- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mesterséges intelligencia a hosszabb életért

Egy egészségügyi-tech startup egyéni adatokon alapuló terveket kínál, amelyek célja a hosszú élettartam és az egészségi állapot javítása – írja a Springwise.

Mindenki szeretne sokáig és egészségben élni. Az új egészségügyi technológiát fejlesztő Biolytica innovációjának köszönhetően hamarosan mindenki hozzáférhet adatplatformjához, a NEXUS-hoz.

A Biolytica mesterséges intelligencia által vezérelt platformja elemzi és összesíti a genomikai, vér, mikrobiom és epigenetikai biomarkerekből, viselhető eszközökből és életmódadatokból származó adatokat. Célja, hogy segítse a klinikusokat abban, hogy egyedi és hiper-személyre szabott terveket készítsenek ügyfeleik számára, és nyomon kövessék a fejlődésüket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A magánszemélyek számára a vállalat az AIME-t, egy személyre szabott hosszú élet programot is kínál, amely a genetikai információk és az életmódbeli tényezők részletes elemzésén alapul. A felhasználók hozzáférhetnek a Biolytica hosszú élet szakértőinek csapatához, és személyre szabott ajánlásokat és megvalósítható tervet kapnak az öregedési folyamatok lassítására, megállítására vagy elhalasztására.

A startup nemrégiben 5,34 millió eurós befektetést kapott a Maximon Longevity Co-Investment Fundtól. Dr. Rob Konrad Maciejewski, a Biolytica vezérigazgatója és alapítója szerint az invesztíció segít a vállalatnak abban, hogy a megelőző egészségügy és a hosszú élet vezető adatplatformjaként megalapozza magát, és továbbra is ösztönözze az innovációt a személyre szabott egészség területén.

Némethi Botond, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet