Miért nyújtanak a tömör keményfém fúrók nagyobb és megbízhatóbb teljesítményt?

A forgácsoló ipar jelentős változásokon ment keresztül az utóbbi években. Egyre nagyobb az igény a jobb minőségre és a megbízhatóbb termékekre – a gyártócégeknek igazodniuk kell az elvárásokhoz.

A Dormer Pramet nemrégiben vezette be egyedi jellemzőkkel bíró többcélú tömör keményfém fúróit, amelyek új szintre emelik a gazdaságos furatkészítést.

Minőség és megbízhatóság

- Hirdetés -

A Dormer Pramet Force X és Force M termékeinek egyedisége a Dormer termékválasztékán belül a különleges horonykialakításban rejlik: a folyamatosan elvékonyodó forgácselvezető horony és a hengerelt sarok javítja a forgácselvezetést és megkönnyíti az újraélezést. Precíz élkialakítás, erős külső rádiuszok és a hibák előrejelzése: a fúrók jobb furatminőséget és megbízható folyamatot garantálnak.

Ezek a modern fúrók mikroszemcsés keményfém alapréteggel és TiAlN-bevonattal rendelkeznek. Ez nagy kopásállóságot biztosít és meghosszabbítja a szerszám élettartamát, így a fúrók a gépek és anyagok széles skálájához, például rozsdamentes acélhoz, ötvözött acélhoz vagy öntöttvashoz alkalmazhatók.

Dormer R100/R120 – fényes kivitelű, belépő szintű, önközpontozó tömör keményfém fúrók 120°-os csúcsszöggel, általános gépészeti feladatokhoz. A termékcsalád elsősorban az általános gépészet területén alkalmazható, ahol a fúrók többféle feladathoz és anyaghoz használhatók, CNC-gépektől kezdve a oszlopos fúrógépeken át a puhább anyagokban történő manuális alkalmazásokig.

R122, R123 és R125 központozó fúrók a furatok pontos helyének megjelöléséhez és a fúrók elhajásának megakadályozása érdekében. A furat kozpontozás egy ajánlott művelet mély furatok elkészítése előtt. A központozó fúrók általában nagyon szűk tűréssel rendelkező csúcsgeometriával és nagyon rövid forgácshoronnyal készülnek.

Mi teszi egyedivé a Force X, Force M és R100/R120 fúrókat?

Tom Berrill, a Dormer Pramet területi vezetője ismertette a fő előnyöket. Így fogalmazott: „Az R100 és az R120 tökéletes választás azoknak, akik nagyobb teljesítményt várnak a HSS-től, de szűkös költségvetésük miatt nem engedhetik meg maguknak prémium nagyteljesítményű fúró vásárlását. A Force X sorozat a teljesítmény és a funkcionalitás tökéletes keverékét kínálja, mivel különféle anyagokhoz használható fúró, így jól alkalmazható beszállítói és általános gépipari műhelyekben.”

Luiz Junior, a Dormer Pramet kutatás-fejlesztési vezetője hozzáteszi: „Az R100/R120 fúrók a mi terepjáróink.” Nem számít, hogyan alkalmazza ezt a tömör keményfém szerszámot, a hagyományos HSS fúrók sokoldalúsága mellett nagyobb teljesítményt kap. Ha gyorsaságra és pontosságra vágyik az életében, akkor a Force sorozat a megfelelő megoldás. A versenyautókhoz hasonlóan úgy épülnek, hogy a legtöbbet hozzák ki az erőforrásokból, hogy segítsenek csökkenteni a ciklusidőt és növelni a termelékenységet.”

Kiemelkedő ipari teljesítmény

Az általános gépészet a megmunkálási alkalmazások széles spektrumát öleli fel. Az ügyfelek gyakran a nagyfokú rugalmassággal és sokoldalúsággal rendelkező, különböző anyagokhoz alkalmas szabványos szerszámok felé fordulnak. Rendkívül megbízható, gyors és elérhető megoldást várnak el. A Force X és Force M fúrók megfelelnek ezeknek a kritériumoknak.

Az ügyfelek általában másod- és harmadszintű alvállalkozók, akik különböző CNC-megmunkálási képességekkel rendelkeznek. E vállalatok közül sokan a tervezési, mérnöki és építőipari ágazatban dolgoznak különféle alkatrészekkel.

Az R100 / R120 fúróink és R122 / R123 / R125 központozó fúróink a karbantartó és javító iparban (MRO) dolgozó partnereink által leggyakrabban termékeink, ezáltal a felhasználási területük óriási a teljes ipar területén. Az MRO fontos eleme a berendezések, szerelősorok vagy gépek üzemképes állapotban tartása olyan ágazatokban, mint a repülés, az autóipar, az energetika, az élelmiszeripar és az építőipar.

Az MRO-alkalmazások közé tartozik a furatkészítés, a menetvágás, a marás, a dörzsárazás, a süllyesztés és a sorjázás. Az R100/R120 termékek megbízható és optimális megoldást jelentenek.

David Risk, a Dormer Pramet globális termékmenedzsere hozzáteszi: „Az R100/R120 típusok belépő szintű, általános célú, tömör keményfém fúrók, amelyek kiváló szerszáméltartamot és folyamatos megbízható teljesítményt nyújtanak. Használhatók oszlopos fúrógépekhez és CNC-gépekhez, elsősorban általános gépészeti és karbantartási feladatokhoz, és ésszerű választást jelentenek a kis tételszámú gyártáshoz bármely ágazatban.

„A Force X és Force M sorozat elemei viszont nagy teljesítményű, bevonatos, tömör keményfém fúrók, belső hűtőközeggel vagy anélkül, és nagyon alacsony ciklusidőt kínálnak. Tökéletes választás a nagy sorozatú, nagy volumenű gyártáshoz CNC alkalmazásokban, és főként az általános gépgyártásban, a repülőgép-összeszerelésben, valamint a szerszám- és formagyártásban használják őket.”

Dormer Pramet