Mikrotechnológiában erősít a Chiron

A CHIRON Group átveszi a MECATIS vállalatot, így szélesítve a termékválasztékát

2020. augusztus 01. hatállyal a Chiron Group átvette az isérablesi (Svájc/Wallis) központú Mecatis SA. vállalatot. Az cég kisméretű, nagy pontosságú megmunkálóközpontok gyártására specializálódott, amelyeket az óra- és ékszeriparban, orvostechnológiai eszközök gyártására, valamint a a finommechanika területén alkalmaznak.

Micro5 –kompakt, öttengelyes megmunkálóközpont a mikrotechnikai alkatrészek nagy sebességű forgácsolásához

A 2007-ben alapított Mecatis mikrotechnikai alkatrészek nagy sebességű forgácsolásához tervez és gyárt megmunkálóközpontokat, továbbá azok szervizét is ellátja. A ’Factory5’ márkanéven megismert termékskála legfigyelemreméltóbb tagja a 2017-ben bemutatott ’Micro5’ – egy kompakt és innovatív megmunkálóközpont 4 vagy 5 tengellyel, amelyet ügyfeleik a különféle alkatrészek gyors és pontos megmunkálására használnak. A ’Factory5’ összes termékének célzott piacra vitele következetesen a www.factory5.tech platformon keresztül történik.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az akvizíció mindkét fél előnyére szolgál: a ’Factory5’ megmunkálóközpontokat mostantól a Chiron Group értékesíti világszerte. A jövőben vállalatcsoport teljes szervizhálózata is a Factory5 ügyfeleinek a. rendelkezésére áll. Másik oldalról a Chiron Group a saját technológiai bázisát kiszélesíti.

„A ’Factory5’ nagy pontosságú megmunkálóközpontjai tökéletesen kiegészítik a Chiron termékportfólióját a 08-as gyártási sorozat alatti szegmensben. Ezekkel a berendezésekkel megerősítjük a precíziós- és orvostechnikai ipar számára kialakított kínálatunkat. Így már a legjobbat nyújtva sok ügyfél igényeinek vagyunk képesek megfelelni, akik kompakt, csúcsdinamikus gépeket keresnek kis munkadarabok megmunkálására.” –mondta el nekünk dr. Claus Eppler, a Chiron kutatásért és fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 Ezen vállalati fúzióval a Chiron Group Németországon kívül már tíz országban van jelen saját leányvállalatai révén. A Mecatis minden munkatársa a jövendőbeli Chiron Swiss SA-hoz kerül át, akik a továbbiakban is gondoskodnak a ’Factory5’ márka termékeiről. Az ügyvezető igazgató az eddigi tulajdonos és vezérigazgató, Samuel Vuadens marad.

www.chiron.de
www.rolatast.hu

- Hirdetés -