Mini erőmű a legmagasabb tisztasági követelményekhez

Új PowerJet Compact CNp rendszert mutatott be az LPW a parts2clean 2022 kiállításon

Az LPW új PowerJet compact CNp rendszere jelenleg két változatban érhető el. Az additív gyártásban való alkalmazásra szánt változat piaci bevezetését 2023 elejére tervezik. (Forrás: LPW)

Az LPW Reinigungssysteme GmbH az elmúlt években világszerte a vevőspecifikus rendszermegoldások szakértőjeként vált ismertté a nagy tisztasági követelményeket megfogalmazó ágazatokban. A Riederichben gyártott, a legmagasabb tisztasági követelményeket is kielégítő rendszereket számos high-tech területen használják. Logikus lépés volt egy, az évek alatt bizonyított ciklikus nukleáció (CNp) eljárás szabadalmainak felhasználásával készült helytakarékos, szabványos kamrarendszer kifejlesztése. Az LPW a 2022-es parts2clean szakkiállításon mutatta be az új PowerJet Compact CNp rendszert.

Az alig 4 m² alapterületű, kétfokozatú berendezés az ultrahangos és a ciklikus nukleáció (CNp) tisztítási eljárások mellett a magasabb igényekhez szükséges szárítórendszerrel is rendelkezik. Ez forró levegő formájában vagy infravörös vákuumszárítással is megvalósítható. Az új rendszer ezenkívül egy, a két tárolótartályba ágyazott kezelőkamrát is tartalmaz legfeljebb 600 × 400 ×300 mm-es tételméretig és 150 kg-ig terjedő tömegig. A szendvicskonstrukció támogatja a tisztítási és öblítési folyamatokat, illetve a magasabb hőmérséklet révén a szárítást is. A cirkuláció integrált, teljes átfolyású szűréssel rendelkezik, 4 m²-nél nagyobb szűrőfelülettel és 0,5 μm finomságú szűrőegységekkel.

- Hirdetés -

A PowerJet compact CNp jelenleg két változatban érhető el:
1. változat „Clean”:

Alkalmazási területe a megmunkálás utáni, a klasszikus finomtisztítási követelményeknek megfelelő végső tisztítástól a nagy tisztaságú tisztatéri alkalmazásokhoz használt előtisztításáig terjed. A berendezés koaleszcens-gravitációs szeparátorral vagy ioncserélős vízlágyítóval is felszerelhető, és ideális például a részecskeszerű és szerves szennyeződések eltávolítására a szortírozott vagy ömlesztett termékek felületéről.

2. változat „Pure”:

A modult szürke- és tisztaterekben való alkalmazásra egyaránt alkalmas és alapkivitelben tartalmazza a csatlakozást a helyszíni ultratiszta vízellátáshoz („High Purity” modul).

UPW-modul „HighPurity”:

A Pure változat kiterjesztésével újrahasznosítható ultratiszta vízellátás jött létre. A kiegészítő modul egy „autonóm megoldás” saját padlólemezzel és hozzáillő házkoncepcióval. A megoldás előmelegített, ultratiszta vizet szolgáltat, így mind vízellátóként, mind teljes körű kiegészítő öblítőrendszerként az üzemi rendszerbe integrálható.

Forrás: LWP

Az 1. és 2. változat köztes gőzöblítéssel is felszerelhető, ami arra szolgál, hogy a tisztítástól az öblítésig csökkentse a keresztszennyeződés mértékét. Amennyiben a három modult (Clean – Pure – High Purity) kombináljuk, lépcsőzetes beruházási lépésekben (vagy akár azonnal) egy akár hét lépésből álló tisztítási és öblítési folyamatot is megvalósíthatunk integrált gőzöblítéssel, valamint az azt követő, alacsony szennyeződési kockázatú szárítással. A közegáramlást mind a három modulon különféle alkalmazás-specifikus érzékelők felügyelik, minőség-orientált folyamatvezérlést biztosítva. Ezenkívül bármikor kapcsolódhatunk egy online szolgáltatáscsomaghoz is, ami távoli karbantartó rendszert, felhő alapú LPW- megjelenítőt, valamint folyamatos, kötegelt folyamatérték-mentést és -kiértékelést is tartalmaz. Az LPW fejlesztőmérnökei jelenleg a Clean-modul egy olyan változatán dolgoznak, amely az additív eljárásokkal gyártott termékek tisztítására szolgál majd.

LPW Reinigungssysteme, Riederich

www.lpwreinigungssysteme.de

www.rolatast.hu

- Hirdetés -