Mobil állványok vezető nélküli automata szállító járművekkel kombinálva

Amikor a meglévő raktárakat bővítési lehetőség nélkül kell korszerűsíteni, vagy az új épületek a magas ingatlanárak vagy más korlátozó tényezők miatt kisebb méreteket igényelnek, egyre több vállalat dönt úgy, hogy a mobil állványokat vezető nélküli automata raktári szállító járművekkel (AGV) kombinálva használja. Az SSI SCHÄFER ezen megoldáscsomagja könnyen integrálható a meglévő raktáralaprajzokba, helyet takarít meg, éjjel-nappal folyamatos anyagmozgatást tesz lehetővé, és hosszú távon segít csökkenteni az üzemeltetési költségeket. Az ügyfelek kevésbé támaszkodnak a személyzetre, a hibaarány pedig a nullához közelít.

A fejlesztési lehetőségek azonosítása és a nagyméretű teherhordók kezelésének kihívásainak kezelése

A folyamatos költségnyomás egyre több vállalatot kényszerít arra, hogy próbára tegye intralogisztikai folyamatainak szervezését. A személyi kiadások magasak, ugyanakkor hiány van a szakképzett személyzetből, akiknek egyre összetettebb követelményeknek kell megfelelniük a termelés, a telepítés és a raktárlogisztika területén. Ráadásul a raktári folyamatokat a történelmileg kialakult struktúrák miatt gyakran már nem lehet ideálisan összehangolni. Ez az anyagellátás késedelmét és a komissiózási teljesítmény csökkenését eredményezi, ami viszont negatív hatással lehet a határidőre történő szállításra és az ügyfelek elégedettségére. Ráadásul az üzemeltetőknek korlátozott alapterületen kell bővíteniük kapacitásaikat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gyakran azonban nyilvánvaló, hogy az épület magasságát nem használják ki optimálisan. A vezető nélküli automata rakátri szállítójárművek (AGV) által elért, térfogatoptimalizált mobil állványrendszerek (MR) helyet takarítanak meg, miközben növelik a raktározási sűrűséget, és maximális folyamatbiztonságot és rugalmasságot, valamint hatékony, személyzettől független áruszállítást érnek el. Ez a megoldás az automatizálás egyszerű megközelítését kínálja mérsékelt áron, és szükség esetén bármikor bővíthető. A vállalatok választhatnak a keskeny vagy a széles folyosókra tervezett AGV-k között, és azonnal láthatják az előnyöket:

  • 40%-kal kisebb helyigény, mint a helyhez kötött állványsorok esetében.
  • A tárolt árukhoz való hozzáféréshez csak egy kezelőfolyosó szükséges
  • Több mint 90%-kal megnövelt tárolási kapacitás
  • 85%-kal nagyobb tárolási mennyiség azonos alapterületen
  • Folyamatosan időzített áruforgalom
  • Jobb kihasználtság
  • A pufferelt készlet csökkentése
  • Hibák csökkentése
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mobil állványok – több tárolóhely kisebb alapterületen

Mindkét modul az SSI SCHÄFER széleskörű moduláris termékválasztékának része, amely a különböző területek közötti anyagmozgatás holisztikus optimalizálását szolgálja. A raklapok mobil állványrendszerének például körülbelül 40%-kal kevesebb helyre van szüksége, mint az irodában lévő helyhez kötött állványsoroknak, így ideális megoldás a nagyobb raktárterület kialakítására korlátozott alapterületen. A függőleges kapacitásnövelés lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy azonos alapterület mellett mintegy 85%-kal növeljék a tárolási kapacitásukat. A keresési folyamatok és a sétálási idők megszűnnek, és a korábban szükséges forgalmi területek csökkennek. Ezért a mobil állványrendszerek ideálisak a különböző SKU-kból álló raklapok hatékony tárolására viszonylag alacsony komissiózási gyakorisággal, kis alapterületen. További előnyök, különösen a változó keretfeltételekhez való alkalmazkodóképesség tekintetében, a mobil állványrendszer egy vagy több vezető nélküli autotmar raktári szállíttó járművel (AGV-val) való kombinálásával érhetők el.

AGV járművek – Mindig megbízható, mindig a pályán

A nagy teherhordók vezető nélküli automata szállítójárművei (AGV-k), mint például az SSI Heavy Load AGV-k, zökkenőmentes integrációt tesznek lehetővé, kevesebb helyet igényelnek, mint a hagyományos szállítórendszerek, és szinte pillanatok alatt megtérülnek. Folyamatos és állandó anyagmozgatást tesznek lehetővé, és csökkentik a személyzettől és a drága targonca-berendezésektől való függőséget. A hibaarány is minimálisra csökken, ami jobb szállítási minőséget eredményez. Egy mobil állványrendszerrel kombinálva egy vezető nélküli automata szállítójármű (AGV) óránként 11-14 dupla ciklusra képes. Ha a teljesítményigény növekszik, a folyosók és az AGV-k száma növelhető, vagy a raktározási és kitárolási lépések szétválaszthatók, hogy kihasználják a kevésbé forgalmas időszakokat. A WAMAS® logisztikai szoftver integrált flottavezérlővel teljesítményorientált vezérlést kínál. Ez a vezérlőrendszer egy szabványosított felületen keresztül könnyen csatlakoztatható az ügyfél fogadórendszereihez is. A WAMAS® Lighthouse opcionálisan vizualizációs célokra is használható.

Fokozott hatékonyság és ellátási megbízhatóság

Legyen szó az autóiparról, az élelmiszer- és italgyártásról, az e-kereskedelemről vagy a termelőiparról – az áruk és/vagy anyagok folyamatos rendelkezésre állására vonatkozó igények folyamatosan nőnek. A szűk ellátási keresztmetszetek megelőzése érdekében a vállalatok a tendencia szerint visszatérnek a korábban külső szolgáltatóknak kiszervezett folyamatlépések beszervezéséhez (insourcing). Így képesek valamennyi folyamatukat ellenőrizni, az összes folyamatlépés összekapcsolásával tervezési biztonságot szereznek, és javítják reagálóképességüket. Az olyan szoftvereknek köszönhetően, mint a WAMAS® WMS/MFS vagy az SAP EWM, a készletek és az anyagmozgatás nagyobb átláthatóságából is profitálnak. Az átláthatóság az ellenőrzéshez is elengedhetetlen. Míg a targoncavezetők teljesítményét szinte lehetetlen mérni, addig a vezető nélküli automata szállítójárművek (AGV-k) által szállított mobil állványrendszerek használata olyan kulcsszámokat generál, amelyek egyértelmű információt nyújtanak a rendszer teljesítményéről. Ily módon az ellátás megbízhatóságának mértéke is egyértelműen bemutatható, ami a (potenciális) ügyfelek és hitelezők, például a bankok számára fontos kritérium.

Jobb kihasználtság és rövid megtérülési idő

„A hatékonyság növelése és a költségek középtávú optimalizálása érdekében az összekapcsolt teljes rendszer előnye, hogy zökkenőmentes, állandó (24/7) üzemet biztosít” – mondja David Eisenhut, az SSI SCHÄFER dinamikus rendszerek, termékek és berendezések üzletfejlesztési igazgatója. „A raktárat például egyik napról a másikra át lehet szervezni, és másnapra fel lehet készíteni az árubehozatalra és -kivitelre. Ezenkívül a meglévő épületek nagyrészben automatizálhatók, és az anyagmozgatás stabilizálódik.” Markus Külken, az SSI SCHÄFER termékvonal anyagmozgatásért, termékekért és berendezésekért felelős alelnöke hozzáteszi: „Az üzemeltetők a teljesen autonóm, megbízható időzítésű raktározási, kitárolási és szállítási folyamatok előnyeit élvezhetik. Személyzettől való függés nélkül bővíthetnek. Többé nem kell fizetniük azokért a károkért, melyeket a raktári berendezésekben okoztak a targoncák, vagy az alkalmazottak távollétéből származó kiesésért. A rövidebb keresési idők és gyaloglási távolságok, valamint a minimális visszavételi arány hosszú távon szintén hozzájárulnak a költségek csökkentéséhez.”

Különböző ügyfélelőnyök a versenyképesség biztosítása érdekében

Az SSI SCHÄFER mobil állványrendszereit és vezető nélküli autoamat raktári szállító járműveit (AGV) moduláris rendszerben tervezték, és könnyen utólagosan felszerelhetők. Ezek együttesen döntően hozzájárulnak a raktározási és szállítási folyamatok optimalizálásához, és segítik e folyamatok üzemviteli szempontból történő feltérképezését. Ez a megoldás különösen alkalmas az úgynevezett lassú mozgású vagy B/C tételek esetében, amelyekhez nem gyakran nyúlnak hozzá. Az A kategóriába tartozó árukat statikus állványokban vagy még nagyobb teljesítményű területeken, például az SSI Orbiter® raklapszállító rendszerben lehet tárolni. Különösen a kis- és középvállalkozások számára előnyös a mobil állványrendszerek által elérhető nagy tárolási sűrűség, amely felszabadítja a más célokra felhasználható teret. Ön akár csökkentheti a személyzet létszámát, a rendszer szükség esetén éjjel-nappal működik, és rugalmasan és gyorsan reagálhat az új vevői igényekre. Ha az igények növekednek, a rendszer együtt nő velük. A kezdeti bevezetés körülbelül 10 hónapot vesz igénybe. A szállítást követően az üzembe helyezés legfeljebb három héten belül befejeződik, és az AGV(k) azonnal üzemképes(ek).

Hatékony intralogisztikai megoldáscsomagok egyetlen forrásból

Ezzel a kombinált alkalmazással az SSI SCHÄFER egy biztonságos, bevált és testre szabott raktártechnikai megoldáscsomagot kínál a kölcsönös kompatibilitásra tervezett felületekkel és termékkomponensekkel egyetlen forrásból. Ez időt takarít meg, biztosítja a beruházás biztonságát és megelőzi a nem tervezett utólagos költségeket. Az ügyfeleknek nem kell összehangolniuk és megvalósítaniuk a különböző beszállítók szolgáltatásait és termékeit, amelyek nem feltétlenül tökéletesen kompatibilisek. A több különböző felület megnehezíti a hibaelhárítást, ha működés közben lép fel a hiba. Ezzel szemben a mi bevált megoldáscsomagunkkal a vállalatok az alaptevékenységükre összpontosíthatnak, és kezdettől fogva biztosak lehetnek abban, hogy minden komponens tökéletesen egymásra van hangolva, és zökkenőmentesen és intelligensen fog együttműködni. A karbantartást és a támogatást is egy helyről, az SSI SCHÄFER-től kapják. A kis- és középvállalkozások továbbá profitálhatnak a számos nagy és összetett projekt megvalósítása során szerzett széleskörű tapasztalatainkból.

SSI SCHÄFER

- Hirdetés -