Mostantól környezetbarátabbak az OMRON változtatható fordulatszámú hajtásszabályozói

Az Európai Unió a fenntartható, klímasemleges és erőforrás-hatékony termékek piacának létrehozására törekszik. A termékek környezeti teljesítményének javításához a leghatékonyabb lépéseket már a tervezési fázisban meg kell tenni. A környezetbarát tervezésről szóló 2009/125/EK irányelv meghatározza a termékek energia-felhasználásával kapcsolatos környezetbarát tervezésére vonatkozó követelményeit.

A Bizottság ötévenként más-más termékkategóriákra összpontosít, és új termékspecifikus rendeleteket fogad el, amelyek egy meghatározott terméktípusra vonatkozó környezetbarát tervezési követelményeket határoznak meg. Az OMRON-nál folyamatosan nyomon követjük ezeket az újításokat, és megtesszük a szükséges lépéseket. Tudjon meg többet arról, miként segítik a vásárlókat az OMRON környezetbarát tervezéssel készült termékei abban, hogy a legtöbbet hozhassák ki a modern környezeti teljesítményekből.

Változtatható fordulatszámú hajtásszabályozók (VSD – Variable Speed Drives)

A környezetbarát tervezésről szóló irányelv eddig kizárólag a motorokra vonatkozott, de az EU 2019/1781 rendelete már a változtatható fordulatszámú hajtásszabályozókra is kitér: ennek értelmében 2021. július 1-jétől az egyik új kötelezettség a VSD minimális besorolása az IE2 nemzetközi energiahatékonysági osztály szerint, amely a berendezés maximális teljesítményveszteségét határozza meg. A hatékonysági adatokat elérhetővé tettük weboldalunkon, a veszteségeket az IEC 61800-9 szabvány szerint határozták meg. Ne feledje, hogy a rendelet nem alkalmazható az egyfázisú VSD-kre és a visszatápláló meghajtókra.

Biztosítjuk arról, hogy az összes termékünk megfelel az IE2 nemzetközi energiahatékonysági osztály szerinti besorolás követelményének. Kérjük, a legfrissebb hatékonysági adatokat tekintse meg az erre vonatkozó Környezetbarát tervezésről szóló weboldalon.

Elektronikus kijelzők

Az EU 2019/2021 bizottsági rendelete az elektronikus kijelzőkre vonatkozó környezetbarát tervezési követelményeket határozza meg, amelyek 2021. március 1-jétől nemcsak a termékek anyaghatékonyságának javítását, hanem az élettartam végén történő újrahasznosítás megkönnyítését is célozzák.

A fő követelményekbe beletartozik az egyes műanyag alkatrészek jelölése a polimer típusa szerint; halogénmentes anyagok használata a műanyag állványok és házak esetében; a kadmiummentességet (vagy kadmiumtartalmat) jelző logó megjelenítése; illetve a leszerelési információkat tartalmazó „Életciklus vége” kézikönyv rendelkezésre bocsátása. A rendelet hatálya alá tartozó OMRON termékek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Látogasson el a Környezetbarát tervezésről szóló irányelv oldalára, és töltse le a hatékonysági adatokat, illetve tudjon meg többet a környezetbarát tervezésről szóló irányelv hatálya alá tartozó termékekről.

Omron