Nagyobb terület, több innováció, még több jövő

2024. április 24-én és 25-én a nemzetközi buszgyártók Berlinben mutatják be legújabb technológiáikat. A látogatók megtapasztalhatják a digitális és fenntartható közlekedés új irányait és újdonságait, valamint tesztvezetésen is részt vehetnek.

A BUS2BUS 2024 több, mint egy szakmai kiállítás– az innováció és a német, valamint az európai busz- és beszállítóipar jövőjének találkozási pontja. A szakmai kiállítás, a színpadi program, workshopok és networking lehetőségek kombinációja a BUS2BUS-t az iparág vezető innovációs platformjává teszik. 2024-ben a BUS2BUS lényegesen nagyobb területen mutatkozik be a hub27-ben, a kiállítási terület legmodernebb csarnokában. A rendezvényt a Messe Berlin szervezi, partnere, a Német Autóbusztársaságok Szövetsége (bdo).

A hub27-ben és a hozzá kapcsolódó szabadtéri területen változatos programok várják a közönséget: a szakkiállítás, amelyen hazai és külföldi kiállítók mutatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, műszaki megoldásaikat, a Future Forum izgalmas előadás- és vitaműsorral, a Future Night, valamint két díj átadása: a Fresh Travel és a Startup Award.

- Hirdetés -

Piaci áttekintés és tesztvezetés

A szakkiállítás a modern buszokra összpontosít, és átfogó piaci áttekintést nyújt a szakközönségnek. A hazai és nemzetközi kiállítók innovációikat és aktuális termékeiket mutatják be. Az idei év kiállítói között szerepel az IVECO Bus, MAN, Daimler Buses, DB Regio, MCV Deutschland, Ebusco, Anadolu Isuzu, OTOKAR, ARTHUR BUS, Lanzhou Guangtong, NOW, KEMPOWER, ioki, Jebsen & Jessen, Mobileye és még sokan mások. A kültéren autóbuszok, tömegközlekedési buszok és kisbuszok is bemutatásra kerülnek és „élőben” akcióban is kipróbálhatók lesznek. A szakmai látogatók új üzleti ötletekhez kaphatnak inspirációt a Startup Area-ban, ahol a mobilitási ágazat fiatal cégei mutatják be megoldásaikat.

Future Forum: A mobilitás jövője

A Future Forumon üzleti, politikai és tudományos előadók világítanak rá a jelenlegi fejleményekre és az autóbusz-ipar jövőjének kihívásaira. A program különféle paneleket tartalmaz, amelyek témái széles skálán mozognak, az alternatív meghajtású buszoktól az autonóm buszokon át a mobilitási csomópontok új koncepciójáig. Vizsgálják a korszerű tömegközlekedés modern élet- és munkavégzési szokásokhoz való alkalmazkodását is. A „Fresh Travel” kulcsszó alatt a buszos turizmus lehetőségeit az individualizáció, a fenntarthatóság és a zöld marketing kontextusában tárgyalják, különös tekintettel a fiatal generációk elvárásaira a fenntartható utazási ajánlatokkal kapcsolatban. A szakmai közönség számíthat olyan ismert iparági képviselők véleményére, mint Fabian Stenger a Flixbustól, Till Oberwörder a Daimler Busestól, Zeina Naser a Cities Forumtól, Romain Erny a Choose Paris régiótól.

Izgalmas vitákat is ígér a napi bdo Politikai beszélgetés a Future Forum színpadán. Olyan témák, mint az „AI kontra emberek: Az autonóm vezetés alkalmazása a szakképzett munkaerőhiány leküzdésére”, a „Data Treasure Germany Ticket” és a „bdo-politikai beszélgetés a német Bundestag buszos parlamenti csoportjával”. A Németország jegyről és a tömegközlekedés jövőjéről is szó lesz. A startupok sem maradnak ki: a BUS2Pitch-en lehetőségük nyílik bemutatkozni széles szakmai közönség előtt, és meggyőzni a zsűrit innovációikról.

A BUS2BUS 2024. április 24-i nyitó napján politikai látogatók is részt vesznek. Volker Wissing szövetségi közlekedési miniszter is tiszteletét teszi az eseményen és egy vezetett vásárlátogatáson is részt vesz. Az érdeklődők további információkat és a teljes Future Forum programot az interneten találhatják meg.

A kiállításra a Berlini Vásárvállalat hivatalos magyar képviselete szakmai utat szervez Magyarországról a buszgyártók, iparági beszállítók és szakmai szervezetek számára, lehetőséget biztosítva több különleges, zárt körű kísérőeseményen való részvételre is – ezzel kapcsolatban bővebb információ, benne a részletes programtervvel ide kattintva érhető el. Ezen kívül a Messe Berlin magyarországi képviseleténél egy kód is igényelhető a kedvezményes jegyvásárláshoz.

A BUS2BUS-ról

A BUS2BUS, a németországi és európai autóbusz- és beszállítói ipar innovatív üzleti platformja, amely kizárólag az autóbusziparra koncentrál, 2017 óta rendezik meg. A BUS2BUS 2022-es rendezvényen 25 országból, mintegy 2000 szakmai látogató és 16 ország 100 kiállító cége vett részt. A BUS2BUS 2024 előkészületei azt mutatják, hogy a vásár még nagyobb lesz, minden eddiginél több busszal és tesztvezetési lehetőséggel. Egy szakkiállítás, egy informatív Future Forum, valamint előadások és workshopok kombinációjával a jövő technológiáinak teljes skáláját lefedi, és bemutatja a buszipar legújabb trendjeit és innovációit. A következő BUS2BUS 2024. április 24. és 25. között kerül megrendezésre a berlini kiállítási központ legmodernebb hub27-es csarnokában.

BUS2BUS