Nemcsak az anyagok, a munkaerő is követhető RFID-technológiával

A Manufactoring Tomorrow hasábjain olvasható egy összefoglaló, amely azt mutatja be, hogy a Caron Engineering vállalat milyen megoldást talált a CNC megmunkálási iparban tevékenykedő ügyfelei számára az operátorok hitelesítésére és bejelentkezésére.

Az ügyfélnek a következőkre volt szüksége: biztonságos és pontos azonosítás, jogosultság és hozzáférés szabályozása, könnyű konfiguráció, ellenálljon az ipari környezetnek.

A munkaerőpiaci helyzet következtében egyre nehezebb képzett operátort találni, megtartani pedig szintén kihívást jelent. Ennek tükrében a munkáltatónak figyelmet kell fordítania az adatok ismeretére, ezért szükség van a kollégák nyomon követésére és a folyamatok állandó optimalizálására.

- Hirdetés -

A probléma leküzdése érdekében a Caron Engineering RFID-technológiát kínált az ügyfeleinek, amelyet integrálhatnak a MiConnect CNC vezérlő szoftverhez. A megoldás által csak az arra jogosult kezelők férhettek a berendezésekhez és a speciális alkalmazásokhoz.

„Az RFID-technológia a gépkezelő hitelesítése-ellenőrzésében egyensúlyt biztosít. Segít kiküszöbölni a hibákat azáltal, hogy pontosan meghatározható, melyik operátor mit csinál, és lehetővé teszi, hogy jelentést készítsenek a kezelőnek fejlesztés céljából, így azt is látjuk, hol van szükség képzésre” – mondja Caron, a Caron Engineering vezérigazgatója.

Kivételes RFID teljesítmény

Az ELATEC TWN4 Slim a világszerte használt összes főbb RFID-tag transzponder-technológiával konfigurálható. A Caron Engineering ügyfelei e megoldás által ugyanazokat a vállalati azonosítókártyákat használják az épületbe való belépéshez és a hozzáférések jogosultságához.

Rugalmas architektúrájának és nyitott API-jának köszönhetően a Slim tag távolról újra konfigurálható új kártyatechnológiák aktiválásához vagy a firmware frissítéséhez, hogy megfeleljen a felmerülő biztonsági és funkcionalitási követelményeknek. A megoldást a Caron Engineering közép- és háttérszoftverével integrálták, így minden alkalommal, amikor egy kezelő vagy karbantartó futtatja a berendezést, a rendszer naplózza, hogy ki és mikor csinálta, valamint milyen műveleteket végzett.

Némethi Botond, NEW technology magazin