- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEWtechtalk: csak okosinfrastruktúrával működik az elektromobilizált jövő

Ismerd meg az energiamenedzsment vagy éppen a tűzvédelem és mindezek karbantartásának okosmegoldásait a Siemens Smart Infrastructure üzletágvezetőjével! Balasa Levente szerint bár nem máról holnapra válik kritikus kérdéssé, hogy hogyan gazdálkodjunk az energiával, mihamarabb el kell kezdeni a felkészülést a változásokra. Az elektromobilitás 10-15 éven belül várható felfutása két vállra fektetné a mai villamoshálózatokat, és akkor még nem beszéltünk az épületek elektromos hűtésének-fűtésének, valamint az ipari logisztikában és a háztartásokban megjelenő e-járműveknek a problémájáról. Ma még nem olyan világban élünk, ahol nagyobb energiakimaradásoktól kell tartani, de mindezek exponenciális terjedése biztosan átírja az életünket.

Az intelligencia nélküli hálózatokon legfeljebb akkor tűnik fel a túlterhelődés, ha már megtörtént a baj. Ezt egyrészt okos iroda- vagy parkolóházak, gazdaságos e-depók és utcai töltők kiépítésével érdemes lereagálni, másrészt újra kell gondolni a több évtizedes villamosinfrastruktúrát is. A teljes cseréje aligha esélyes, viszont a Siemens IT-megoldásaival már ma okosítani lehet.

Balasa Levente az alacsony karbantartási igényű, távolról ellenőrizhető és szabályozható töltőhálózatról, az ebből kinyert adatok felhasználásáról, illetve mindezek mesterséges intelligenciára hagyásáról osztja meg a jövő lehetőségeit. A friss epizódból kiderül, hogy az IoT nem egyszerűen olcsóbbá és fenntarthatóbbá teszi az ipari és városi infrastruktúra működését, hanem csak vele fog működni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hallgasd meg online itt vagy kedvenc kiszolgálódon:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet