norelem láncos leszorítója rugalmas és költséghatékony megoldást jelent

A szabványos gépelemeket gyártó és forgalmazó norelem láncos leszorítókkal egészítette ki korszerű befogási megoldásainak választékát. A szabálytalan kontúrokkal vagy formákkal rendelkező munkadarabok biztonságos rögzítésére szolgáló láncos leszorítók gyors, de mégis biztonságos megoldást jelentenek a gépész- és üzemmérnöki feladatok megoldásában.

Nagyméretű, bonyolult vagy hengeres munkadaraboknál, például szelepházaknál és dugattyúknál történő alkalmazás esetén norelem láncos leszorítói szükségtelenné teszik költséges, egyedileg gyártott rögzítőelemek használatát. A munkadarab gyors és egyszerű rögzítésével felgyorsítható a ciklusidő és növelhető a gyártott darabszám.

A két méretben, 15 és 40 kN szorítóerővel kapható acél láncos leszorító biztosítja az erő egyenletes elosztását a munkadarab felületén, minimalizálva a deformáció valószínűségét. Használatával egyszerre érhető el a nagy szorítóerő és a maximális munkabiztonság.

- Hirdetés -

Az acél előnye a nagy szakítószilárdság és a hosszú élettartam, valamint a szennyeződésekkel és a hővel szembeni ellenálló képesség, továbbá műanyag betétek védik a munkadarabot a sérülésektől.

«A láncos leszorítók bonyolult vagy nagyméretű munkadarabok biztonságos és hatékony rögzítést teszik a leggyorsabb és legegyszerűbb módon lehetővé – jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. – A terméket sokoldalú alkalmazási körre tervezték, variálva a méretet és a szorítóerőt. Azoknál a feladatoknál, ahol az ismétlési pontosság és a termék végmegmunkálása kritikus, a láncos leszorítók alapvetően csökkentik a munkadarab nagy felületi nyomás miatti deformációjának valószínűségét.»

Készletben értékesítve a láncos leszorító szettek tartalmazzák mindazt, ami a termék használatához szükséges lehet – beleértve egy spannolóelemet, egy fix rögzítőelemet, egy biztonsági szettet, négy különböző hosszúságú görgősláncot, négy patentszemet és hat műanyag betétet.

Az egyszerű használat érdekében norelem láncos leszorítója gyorsan és egyszerűen felszerelhető a szerszámgépen, úgy egy palettára, mint rögzítőcsavarok és T-anyák segítségével a gépasztalra. Maguk a láncok 125 – 1000 mm között igény szerint rövidíthetők vagy hosszabbíthatók, így a különböző méretű munkadarabok rugalmasan kezelhetők.

A termékhez norelem különféle opcionális kiegészítőket kínál, értve ide a láncok előfeszítéséhez szükséges feszítőanyákat, a lánchossz növelésére szolgáló görgősláncokat, illetve prizmákat a leszorítórendszer rugalmas elhelyezéséhez a gépasztalon.

A fenti gépelemek – sok egyébbel együtt – norelem mindenre kiterjedő THE BIG GREEN BOOK katalógusában is megtalálhatók. Az adatlapok és a CAD-modellek online elérhetők és letölthetők.

norelem

Akár ez is tetszhet