Robotasszisztens forradalmasíthatja a sebészeti ellátást az Egyesült Államokban

A technológiát a Levita Magnetics vállalat jegyzi. Hitvallásuk és küldetésük, hogy minél több beteg számára segítsenek biztosítani a minőségi sebészeti ellátáshoz való hozzáférést. Örömmel jelentik: MARS platformjuk meg is kapta az FDA jóváhagyását – áll a roboticsandautomation.com portálon.

A szóban forgó Levita MARS egy olyan úttörő berendezés, amelyet a minimálisan invazív sebészeti beavatkozásokra terveztek, ezen belül is a legnagyobb beteglétszám által terhelt hasi műtétek elvégzésére.

A MARS a mágnesek és gépek képességét kombinálva biztosítja a bemetszések számának csökkentését, ezzel asszisztálva a laparoszkópos beavatkozást végző sebésznek. Az eszköz ráadásul olyan kompakt kialakítású, hogy nem lóg ki a műtők berendezései közül sem.

- Hirdetés -

A gyártócég a MARS tervezésekor is szem előtt tartotta mindazon előnyöket, amelyekhez első kereskedelmi sikerük, a mágneses sebészeti rendszer (Magnetic Surgical System) juttatta a pácienseket. Az új eszköz az operáló orvosok számára is előrelépést jelent, hiszen fokozza az eszközök feletti ellenőrzés lehetőségét, és hatékony alternatívát kínál a kórházak és ambuláns sebészeti központok számára az új technológia integrálására.

Dr. Alberto Rodriguez-Navarro, a Levita Magnetics alapító-vezérigazgatója biztos abban, hogy a MARS több beteg számára biztosít majd hozzáférést a legmodernebb technológiához, a betegek széles körében forradalmasítva a sebészeti lehetőségeket.

Maria Sainz, a Levita elnöke nem kevesebbet vár a MARS-tól, mint hogy átalakíthatja, sőt, örökre meg is változtathatja a sebészet medicinális innovációit, hozzátéve, hogy általa csökkenthető a segítő személyzet létszáma is.

Vörös István, Okosipar.hu