- Hirdetés -

- Hirdetés -

Robotraktárral erősít az Autonet Üllőn

Forrás: Autonet

A SAG-Autonet csoport új raktára több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült. A 130 új munkahelyet is teremtő, világszínvonalú, teljesen robotizált, 16 500 m2-es raktárkomplexumot október 7-én adták át Üllőn. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrészellátójaként számontartott, itthon is több száz fős cég 6 különböző szervizhálózatot is működtet.

Az átadóünnepségen részt vett és beszédet mondott Szijjártó Péter külügyminiszter. A szakpolitikus többek között kiemelte; „az Autonet, tulajdonosai időben reagáltak a megváltozott gazdasági környezetre, az új viszonyokra, és időben lépve jelentős fejlesztésekbe kezdtek. Ennek eredménye ez az új raktárbázis, ahol 130 új munkahelyet teremtenek és amely összesen 11 milliárd forintból jött létre, amelyből 1,4 milliárd forintot a kormány biztosít az Autonetnek.”

Az új, robotizált raktár nemcsak a cégcsoport 19 hazai telephelyét szolgálja ki, hanem régiós logisztikai központként is működik, így részt vesz Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Olaszország projektjeinek ellátásában is. Az új raktár évi 22 millió cikkszámot képes kezelni és 8000 paletta elhelyezésére van lehetőség. Az automatizált részben mintegy 65 robot mozgatja a 120 ezer speciális dobozt, amelyből a 25 rakodórámpára érkező teherautókat szolgálják ki.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az átadón Christian Doser, a cégcsoport regionális vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: „Az autók, a márkák és a típusok Európa minden országában egyformák, mi pedig úgy gondoljuk, hogy a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásoknak is mindenütt egyformán jónak és hozzáférhetőnek kell lenniük. Valljuk és egész munkánkkal minden nap bizonyítjuk, hogy a régen sokat emlegetett „nyugat-európai” szolgáltatási színvonal, amely mindenkinek jár, megfelelő struktúrában bárhol garantálható. Nem véletlen, hogy a cégcsoport 13 országából 10 Közép- és Kelet-Európában található. Cégünk hisz ebben a régióban, az itt élő emberek tudásában és abban, hogy ezekben az országokban hatalmas potenciálok vannak.

SAG-Autonet / Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet