Tovább bővülnek a logisztikai szolgáltatások az új Selyemút mentén

Forrás: Gebrüder Weiss

A folyamatosan növekvő keresletre reagálva a Gebrüder Weiss bővíti az új Selyemúthoz kapcsolódó áruszállítási szolgáltatásait. A hangsúly a történelmi kereskedelmi útvonal középső szakaszára helyeződik, azaz a Törökországon, Grúzián, Azerbajdzsánon és Kazahsztánon keresztül Kínába vezető részre. Az osztrák logisztikai vállalat tbiliszi és almatyi központjai a jövőben szállítmányozási csomópontként szolgálnak majd, ahonnan az árukat közúton, tengeren vagy vasúton viszik tovább az új Selyemúton, többek között a közép-ázsiai országokba – írja közleményében a Gebrüder Weiss.

A Gebrüder Weiss felkészült a szállítási kapacitás iránti kereslet erőteljes növekedésére, s ezentúl több tehergépjárművel történő fuvarozást kínál ezen útvonalon. „Arra számítunk, hogy a közúti szállítmányozásra vonatkozó igény növekedni fog. A pandémiás időszakot követően Kína újra megnyitotta határait, ami felerősítette a térség logisztikai folyamatait.

A partnereink kiszolgálása érdekében hosszú távú szerződéseket kötöttünk, amelyekkel kiváló szállítási időt tudunk biztosítani” – hangsúlyozza Thomas Moser, a Gebrüder Weiss regionális igazgatója.

Az osztrák logisztikai vállalat több mint 20 éve támogatja az ipari és kereskedelmi tevékenységeket a térség hagyományos útvonala mentén. A Gebrüder Weiss a növekvő piacokon teljes körű megoldásokat kínál a törökországi, grúziai, örményországi, üzbegisztáni, kazahsztáni és kínai telephelyeire támaszkodva.

A vállalat innen szervezi a közvetlen összeköttetéseket Európa és Ázsia között, de a közép-ázsiai országokon belüli és azok közötti szállítási feladatokat is. Ezek a szolgáltatások a tehergépjárművel, vasúttal, repülővel és hajóval történő szállítmányozási tevékenységet jelentik, amelyek magukba foglalják a vámkezelést és a raktárlogisztikát is.

Gebrüder Weiss