Új kompakt Siegmund hegesztőcella

A Siegmund idei újdonsága a hegesztőrobotos alkalmazásokhoz használható, többféle méretben is elérhető, kompakt felépítésű zárt gyártócella. Segítségével gyorsan, egyszerűen és a biztonságtechnikai előírásoknak teljes mértékben megfelelve vezethetünk be automatizált hegesztési műveleteket a gyártási folyamatba.

A hegesztőcella 2000×1000 mm, 2400×1200 mm és 3000×1500 mm méretben választható. Alapja egy speciális furatelrendezéssel ellátott, plazmanitridált felületű hegesztőasztal, amelyhez a cella elemei és a készülékcserére szolgáló rendszer elemei csatlakoznak. Belső magassága 1300 mm, oldalfalai alumínium profil vázszerkezetből és alumínium kompozit panelekből épülnek fel. Belső elrendezését tekintve két munkahelyes kialakítású. A munkahelyek két oldalon, külön nyitható ajtók mögött helyezkednek el, a robot pedig középen, egy választható magasságú szigetelt talapzaton foglal helyet. Míg az egyik oldalon zajlik a hegesztési folyamat, a másik oldalon elvégezhető a kész termék kiemelése és az új munkadarabok behelyezése.

Forrás: Siegmund

- Hirdetés -

Az ajtók ISO25980 szerinti sötétített, áttetsző panelekkel és nyitásérzékelő biztonsági kapcsolókkal vannak felszerelve. A gyártócella sarkain LED megvilágítású piros, illetve zöld színű fénycsíkok jelzik a gyártási folyamat állapotát. A cella tetejét szintén nyitható panelek fedik le, amelyek lehetővé teszik a nagyobb tömegű munkadarabok daruval történő be- és kiemelését. A tetőpanelen kapott helyet továbbá a hegesztési füstelszívás bekötésére szolgáló csatlakozófelület is.

A hegesztőkészülékeket 16 mm, 22 mm vagy 28 mm átmérőjű furatrácsos alaplemezekre építhetjük fel tájoló és rögzítőszerszámok használatával – a hagyományos hegesztőasztaloknál már megszokott módon. A jól ismert szerszámok mellett a Siegmund új rögzítőtornyai is alkalmazhatók. Ezeket saját lézervágott vagy forgácsolt sablonelemekkel kombinálva helytakarékos módon alakíthatunk ki pozícionáló-rögzítő pontokat. Az összeállított készülékek gyors és nagy pontosságú cseréjét az új nullpont rendszer teszi lehetővé. A golyós tájoló és szorító mechanizmuson alapuló rögzítőelemek mechanikusan vagy pneumatikusan működtetett változatban is elérhetők.

A hegesztőcellát az asztal alá szerelt szekrény egészíti ki, amelybe a nullpont rendszert és a hegesztőkészülékeket működtető pneumatikus vezérlést építhetjük be, vagy akár szerszámok és eszközök tárolására is használhatjuk.