Új telephellyel bővül a Gebrüder Weiss Albániában

A nemzetközi logisztikai vállalat a tiranai bővítéssel erősíti a délkelet-európai szállítási kapcsolatait

A Gebrüder Weiss február 6-án megnyitotta új telephelyének kapuit az albán fővárosban, Tiranában. A bővítéssel a Montenegró és Észak-Macedónia közötti szakaszt tették hatékonyabbá. A növekedés lehetővé teszi a nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat számára, hogy fejlessze szállítási kapcsolatait Délkelet-Európában. A Gebrüder Weiss nyugat-balkáni telephelyei Albániát, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Észak-Macedóniát és Szerbiát foglalják magukban.

„Az elmúlt évtizedben az Albániába irányuló és onnan induló szállítmányok jelentősen megnövekedtek, az importált áruk többsége az Európai Unióból érkezik. Az ország legfontosabb közlekedési csomópontjában, Tiranában található telephelyünkkel az a célunk, hogy az EU ipari és kereskedelmi ügyfeleinek közvetlen összeköttetést biztosítsunk Albániába és Albániából” – mondta Thomas Moser, a Gebrüder Weiss igazgatója és regionális igazgatója.

Ígéretesek a kialakított feltételek, ugyanis a logisztikai szolgáltató jól kiépített szállítási hálózattal rendelkezik a szomszédos országokban, valamint Közép- és Kelet-Európában. „Első lépésként az Észak-Macedónia (Szkopje) és Albánia közötti meglévő fuvarozási vonalunkat bővítjük mindkét irányban. Tervben van továbbá új összeköttetések létesítése Albánia fő kereskedelmi partnerével, Olaszországgal” – mondta Dorina Islami, a Gebrüder Weiss albániai igazgatója.

- Hirdetés -

Albánia gazdasági kilátásai a koronavírus-járványt követően ismét felélénkültek, 2023-ra három százalék körüli növekedést prognosztizálnak. Az ország kereskedelmi mérlegének nagy részét az olyan importtermékek teszik ki, mint az élelmiszerek, gépek, vegyi anyagok és textíliák. A 2009 óta szabadkereskedelmi megállapodással rendelkező Európai Unióba irányuló export a ruházati cikkeket és élelmiszereket, vasat és acélt, valamint egyéb nyers- és építőanyagokat tartalmaz.

Gebrüder Weiss/Némethi Botond, NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -