Újabb meghökkentő robot a Boston Dynamicstól, de ez inkább az ipart segíti

De most nem egy újabb látványos bemutató miatt, hanem mert 2022-ben munkába állhat egy újabb fejlesztésük, amely a Boston Dynamicstól meglepő módon egy egyszerű robotkar. A Stretch mechanikus robotkar készen áll arra, hogy elkezdjen dolgozni – mutatja be cikkében a The Gadget Flow.

A Stretch nem kifejezetten a legnépszerűbb Boston Dynamics által fejlesztett robot, ugyanis nem hasonlít állathoz, sem emberhez, valamint nem képes különböző mutatványokra. Viszont számos gyakorlatias tulajdonsággal rendelkezik. A Stretch egy nagyméretű robotkar, amelyet mobil alapra rögzítettek. Képes mozogni, s közben a karjával tárgyakat felvenni és szállítani – akár nehezebb, 20 kilogrammos darabokat is.

Íme egy videó, amelyben jól látható, hogyan dolgozik a robot:

- Hirdetés -

Szenzorok és kamerák segítik a navigációját a helyiségben, a mobilitását pedig egy egészen erős akkumulátor teszi lehetővé, amelyet egyetlen töltéssel akár nyolc órán keresztül használhat.

A Boston Dynamics szerint a Stretch a DHL raktárainál kezdi majd meg a munkát. A logisztikai vállalat 15 millió dollárt fektet a robotikai cégbe, amelynek köszönhető ez a robotflotta. A fő feladatuk a raklapok egymásra pakolása, teherautók kirakodása lesz, amelyek tulajdonképpen a Stretch erősségei.

Fokozott az érdeklődés a munkaerőhiánnyal küzdő cégek részéről. A robotok költséghatékonyabb helyettesítői lehetnek a humán erőforrásnak.

Az információk szerint a Stretch 2022 tavaszán fogja megkezdeni munkáját a DHL-nél.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet