- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mobliról vezérelt autótöltés

Innovatív, európai szinten is élvonalbeli, ügyfélbarát megoldásokkal várja az elektromos autóval rendelkező ügyfeleit az E.ON új mobilalkalmazása, a drivE.ON. Mostantól az applikációval vehetők igénybe az energiacég e-töltői, az autósok térképen kereshetik meg és azonnal ellenőrizhetik is, hogy szabadok-e a töltők, amelyeket odaérkezésük előtt egyszerűen le is foglalhatnak. Az esetleg már foglalt, de felszabaduló töltőkről pedig azonnali értesítést kaphatnak a telefonjukra.

Az E.ON felelős vállalatként folyamatosan arra törekszik, hogy fejlessze a fenntartható energiaforrásokat és technológiákat és ezeket széles körben elérhetővé tegye. Az energiacég eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a jövő közlekedését megújító okos és fenntartható megoldásokat széles körben biztosítsa mindenki számára, ezzel is megalapozva a jövő energiavilágát. A legfontosabb szempont mindenkor a fejlesztések során, hogy az ügyfeleknek egy olyan felhasználói élményt nyújtsanak, amely számukra kiemelt értéket képez.

Most újabb hatalmas nagy lépést tett előre a cég, hiszen április 20-tól az elektromos töltői az eddig megszokott manuális működtetés helyett a drivE.ON mobil applikáción keresztül használhatóak az ügyfelek számára.

- Hirdetés -

Az E.ON által kifejlesztett applikáció nemcsak Magyarországon, hanem környező országok szintjén is kiemelkedő és ritka megoldás. Az ügyfél számára az biztosít kiemelkedő értéket, hogy megszünteti számukra a töltés rendelkezésre állásának bizonytalanságát, mivel az ügyfelek fél órával a tervezett használati időpont előtt már le tudják foglalni a töltőt. Ezzel a kényelmi szolgáltatással elkerülhető a felesleges várakozási idő a töltőpontnál, illetve tervezhetővé válik a töltés.

Az ügyfelek kényelmét és a töltés tervezhetőségét segíti a térképes kereső is, ami nemcsak az E.ON, hanem a többi szolgáltató töltőit is mutatja – részletes információval a csatlakozó típusáról és a foglaltsági állapotról is. Az alkalmazás értesítést küld a kiválasztott töltőpont foglaltságának megszűnéséről is, így az ügyfelek azonnal, időveszteség nélkül le tudják foglalni és be tudják tervezni az útvonalukba a töltést. Az előzetesen lefoglalt töltőponton beállítható, hogy várhatóan mennyi ideig tart a töltés, ezáltal más felhasználók számára is tervezhetővé válik az adott töltőpont igénybevételének lehetősége. A töltés során folyamatosan figyelemmel kísérhető az idő és a leadott energiamennyiség is. Nem kell izgulni akkor sem, ha pár perc késéssel tud csak a felhasználó a töltőhöz érni, stresszmentesíti a felhasználót.

Mindezek mellett az E.ON dolgozik egy olyan további értéknövelő funkció fejlesztésén is, amely lehetővé teszi majd ügyfelei számára az egymás közötti, chat formájában történő kommunikációt például a töltő felszabadulásáról. Így válik igazi közösségi applikációvá, megoldássá a drivE.ON.

E.ON

Akár ez is tetszhet