Az elpárolgott hűtő- és kenőanyagok lecsapódnak!

REVEN® Pipe-széria az IWC Schaffhausen üzemében

A Bitterlich Prázisionsteile németországi üzemében új X-CYCLONE® mechanikus leválasztó berendezést telepítettek. Ehhez a REVEN® Pipe-szériát kellett használni, hogy a szerszámgépekből elpárolgott hűtő- és kenőanyagok ismét lecsapódjanak. Mert csak a kondenzált hűtő- és kenőanyagot lehet szétválasztani és leválasztani egy elszívott levegőáramból!

A REVEN® Pipe-széria egy kompakt rendszer az elpárolgott víz, valamint hűtő- és kenőanyagok kondenzálására. Az elpárolgott hűtőfolyadékok és kenőanyagok a megmunkálógépekben keletkeznek a gyártási folyamatok során, majd amint kapcsolatba kerülnek a csőben található hidegebb levegővel és a rozsdamentes acél kondenzátorral, az elpárolgott folyadékok ismét lecsapódnak a gőzfázisból.

REVEN® Venturi rendszer olajköd-leválasztókhoz a gőzfázis kondenzálására a gépiparban

A Pipe-szériához hasonlóan a Venturi rendszer is a gőzfázis kondenzálására szolgál, de a helytakarékosság érdekében teljes mértékben beépítették az olajköd-leválasztó házába. A Venturi fúvókája a helyiségből további levegőt szív be az elválasztókamrába, ezzel növeli a teljes levegőmennyiséget. A szabadalmaztatott és áramlásoptimalizált Venturi fúvóka légfüggönyt hoz létre a szeparátor előtt, csökkenti a levegő hőmérsékletét, és ezzel növeli a kondenzáció hatásfokát. Ennek eredményeképpen javul a szűrés hatékonysága, és még kevesebb elpárolgott hűtő- és kenőanyag jut vissza a környezetbe vagy a munkatérbe. Az állítható Venturi fúvókának köszönhetően a levegő koncentrációja és a nyersgáz hőmérséklete változtatható.

A Venturi rendszer használata olyan munkaterek esetében ajánlott, ahol magas az aeroszolkoncentráció és a gőzterhelés. Tipikus alkalmazási terület például a rendkívül dinamikus köszörűgépek környezete, amelyek nagyon vékony olajokkal és magas olajnyomással dolgoznak.

rolatast.hu