Bemutatkozott a Compass Plus Munkaerőpiaci Elemző és Ismeretterjesztő Alapítvány

A Compass-Plus Munkaerőpiaci Elemző és Ismeretterjesztő Alapítvány szervezésében került megrendezésre a “Reboot Itthon! – Ezért érdemes hazaköltözni Magyarországra” nevű online kerekasztal-beszélgetés. Az esemény a most indult alapítvány első saját rendezvénye. A kerekasztal-beszélgetés célja volt több szemszögből bemutatni az alapítvány tevékenységéhez kapcsolódó legfontosabb témákat – külföldről visszatérőként milyen lehetőségeink vannak a magyar munkaerőpiacon, és milyen támogatások segíthetnek minket a hazatérésben.

A beszélgetés felvezetéseként a Compass Plus alapítója, Pelle Dávid mesélt az alapítvány megszületéséről.

“Nem titok, hogy egy nagy álom vált valóra azzal, hogy társadalmi felelősségvállalásunk fényében útjára indulhatott az Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, ami közel 20 év személyzeti tanácsadó, toborzás,- kiválasztási, szervezetfejlesztési  tapasztalatait kívánja közkinccsé tenni és megosztani minden érdeklődővel, bemutatva a folyamatosan változó hazai és nemzetközi munkaerőpiacot.”

- Hirdetés -

A beszélgetésen a munkavállalói és munkáltatói oldal is képviseltette magát. Résztvevőként beszélt hazai és nemzetközi, munkáltató oldalon szerzett tapasztalatairól, valamint a British Telecommunications és az átalakult Üzleti Szolgáltató Központok nyújtotta hozzáadott értéket képviselő lehetőségekről Szabó Zoltán, a BT magyarországi vezetője. A külföldről hazatérő munkavállalók a Bitrise toborzójának, Drótár Péternek a segítségével ismerhették meg jobban, milyen készségekkel és szaktudással érvényesülhetnek leginkább a hazatérő munkavállalók. Nagy Sándor, az MPS Business Unit Managere hat éven keresztül dolgozott Angliában, amikor a hazaköltözés mellett döntött – az ezzel kapcsolatos élményeit és tapasztalatait osztotta meg a nézőkkel.

Megszólalt emellett Zeitler Ádám, a Milestone Institute egyik alapítója is. A tehetséggondozással foglalkozó szervezet több ezer hazai diáknak segített abban, hogy a világ 100 legjobb egyetemén tanuljanak, majd hazatérve Magyarországon kamatoztassák tudásukat. A hazatérés előtt állókat Kocsy Klaudia képviselte, aki jelenleg Angliában élő molekuláris biológusként végez PhD kutatást a Sheffieldi Egyetemen. Hazatérését jövőre tervezi.

A beszélgetés három fő témát járt részletesen körbe. Megismerhettük, milyen kedvező változások mentek végbe az elmúlt évek során a hazai munkaerőpiacon, amire a külföldön élő magyaroknak kevés rálátása lehet. Ezt követően a résztvevők a saját tapasztalataikat vitatták meg – mi várta őket itthon, amikor hazatértek. Végezetül pedig a hazatérés melletti legfőbb érveket ismerhették meg a nézők.

A program-sorozat folytatása december 9-én érkezik. Az online előadás során praktikus információkkal ismerkedhetnek meg a hazaköltözni vágyók.

További információkért látogasson el a Compass Plus Facebook oldalára: www.facebook.com/compassplusalapitvany

A  “Reboot Itthon – Ezért érdemes hazaköltözni Magyarországra!” című kerekasztal-beszélgetés az alábbi linken megtekinthető: https://bit.ly/39G5DPt