Ennek a cégnek csökkentenie kell a SIM-kártyákból eredő súlyos szennyezést

Apró méretük miatt sokan nem gondolnák, de a SIM-kártyákból napjainkban már olyan irdatlanul sokra van szükség – nemcsak mobilokhoz és tabletekhez, hanem minden mobil adatforgalmat igénylő eszközhöz, a járművektől az ipari berendezéseken át az IoT alkalmazásokig –, hogy mostanra kritikussá vált a belőlük származó hulladékmennyiség. Ezen képes drasztikusan változtatni a KORE, ami bejelentette: a ma ismerthez képest is jelenős mértékben képes csökkenteni a SIM-kártyák és csomagolásuk méretét, ami komoly fenntarthatósági aduászt jelenthet.

Az apró, műanyag lapba ágyazott chipek a fogyasztói technológia nélkülözhetetlen részét képezik, de érdemes tudni, hogy kb. három évtizeddel ezelőtti kereskedelmi bevezetésük óta évente kb. 4,5 milliárdot értékesítenek belőlük, ami – szintén annuálisan – több mint 560 ezer tonna szén-dioxid-termelést és 18 ezer tonna műanyaghulladékot jelent.

„A KORE következetesen keresi a módját annak, hogy IoT támogatással segítse a szervezeteket fenntarthatósági és környezetvédelmi céljaik elérésében” – mondta Romil Bahl elnök-vezérigazgató. „Saját folyamatainkat és termékeinket is értékeljük, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel pozitív hatást gyakorolhatunk a globális fenntarthatósági kezdeményezésekre.”

- Hirdetés -

Míg a SIM-kártya mérete az elmúlt három évtizedben csökkent, a SIM-et tartó csomagolás (kvázi a teljes kártyatest) nem. A KORE módszere a kártyatest méretét és tömegét 50 százalékkal képes csökkenteni, ami megfelezi a SIM-kártyákhoz kapcsolódó szállítási költségeket és hulladékmennyiséget, illetve 16 százalékkal zsugorítja a KORE szén-dioxid-kibocsátását.

A SIM-kártya fizikai tömegének és méretének csökkentése mellett a KORE eSIM szolgáltatóként is jeleskedik az OmniSIM™ nevű termékével. Ez ugyancsak új szintre emeli a környezetvédelmi célokat, mert amíg a hagyományos kártyákat hálózatváltáskor cserélni kell, addig az eSIM-et távolról is be lehet táplálni, ráadásul a készülék teljes életciklusa alatt használható. Ezzel a tevékenységével a KORE jelenleg évi 24 tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -