Globális raktározási automatizációt fejleszt a DHL és az AutoStore

Szintet lép a DHL Supply Chain és az AutoStore együttműködése. Mindkét fél elkötelezett ugyanis a globális raktározási műveletek automatizálásának fejlesztése területén – írta a roboticsandautomationnews portál.

A világ egyik legnagyobb logisztikai vállalataként ismert DHL Supply Chain és az AutoStore automatizált raktározási rendszerekre specializálódott robottechnológiai vállalat immáron kilenc működő raktárprojekten dolgozik, és további négy van tervezési szakaszban. Ezzel a DHL Supply Chain az AutoStore egyik legnagyobb 3PL ügyfelévé lépett elő, megerősítve a digitalizáció és az automatizálás iránti elkötelezettségét.

A kilenc meglévő rendszer 800 ezer tárolót üzemeltet, a négy készülő pedig 1,2 millióra emeli a tárolóedények számát, ami figyelemre méltó növekedést jelent. A jövőben a DHL a már működő vagy tervezett raktárok mellé öt további létesítményt tervez építtetni.

- Hirdetés -

Az itt használt innovatív automatizált raktározási és visszakeresési technológiát (AS/RS) azért fejlesztették ki, hogy a csökkentett területű raktárakban maximalizálja a praktikus helykihasználást, és optimalizálja az ott tárolt készleteket.  A DHL és az AutoStore stratégiai célja az, hogy felgyorsítsa úttörő technológiájának a bevezetését, hiszen általa szélesebb körben tudják majd kiszolgálni az ügyfelek legkülönbözőbb igényeit is.

A DHL Supply Chain és az AutoStore együttműködése több mint egy évtizede kezdődött, és a társulás azóta élvonalbeli megoldásokat dolgozott ki szingapúri, lengyelországi, németországi, ausztráliai és amerikai telephelyeken, és világszerte több mint 1000 robotból álló flottát hozott létre.

Markus Voss, a DHL Supply Chain képviseletében hangsúlyozza: „Örömmel bővítjük meglévő kapcsolatunkat az AutoStore-ral, hiszen digitalizációs és automatizálási stratégiánk megvalósítása egyre több raktárban folyamatos.  Ez lehetővé teszi, hogy jobban és gyorsabban szolgáljuk ki ügyfeleinket. Az AutoStore szabványosított és moduláris technológiája tökéletesen illeszkedik ahhoz a célunkhoz, hogy hatékonyabbá tegyük működésünket, ami harmadik fél logisztikai szolgáltatóként kulcsfontosságú tényező számunkra”

Mats Hovland Vikse, az AutoStore vezérigazgatója a bővítés kapcsán elmondta: „Hosszútávú együttműködésünk a DHL Supply Chainnel rámutatott az AutoStore technológiájának erejére, megbízhatóságára és hatékonyságára. Örülünk, hogy tovább bővíthetjük ezt az értékes partnerséget, és támogathatjuk a DHL Supply Chain automatizált raktármegoldásainak globális bevezetését.”

A DHL Supply Chain és az AutoStore dinamikus közös munkája újradefiniálja a raktározás jövőjét, világszerte alkalmazkodó és hatékony megoldásokat kínálva az ügyfelek folyamatosan változó igényeire.

Vörös István, Okosipar.hu