Megduplázza elektromos teherflottáját a Gebrüder Weiss

További 10 e-furgon beszerzéséről írt alá megállapodást Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezetője Bagyó Dáviddal, a Ford Magyarország Ford Pro márkaigazgatójával és ezzel megduplázza elektromos közúti flottáját. Az összességében közel egymilliárd forintos beruházással a GW Budapesten és négy magyar nagyvárosban károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket.

Varga Bálint az esemény alkalmából elmondta, hogy a társaság három hónapos tesztidőszak pozitív tapasztalatai alapján döntött az elektromos meghajtású fuvarozási technológia alkalmazásának kiszélesítéséről. Emisszió-mentes járművei ebben az időszakban Budapesten a társaság fővárosi házhozszállítási (B2C) fuvarfeladatainak 85%-át szállították házhoz. Az e-furgonok a hét minden napján dolgoztak, Budapest sűrűn lakott kerületeiben havonta 24000 km-t tettek meg. A napi futást egyetlen töltéssel teljesítették. A próbaidőszak során több mint 15 ezer tonna üvegházhatású gáz kibocsátását tették feleslegessé. A teszt egyértelműen pozitív eredménnyel zárult, ami indokolttá tette újabb 10 elektromos jármű beszerzését.

A társaság Budapesten és négy magyar nagyvárosban jelenleg károsanyag-kibocsátás nélkül kézbesít küldeményeket a tágabb értelemben vett belvárosi zónákban.

- Hirdetés -

Varga Bálint emlékeztetett arra, hogy a GW elkötelezett a zöld logisztika iránt. Ennek jegyében nyáron Magyarországon elsőként tesztelt egy hidrogén-meghajtású járművet is. A társaság a technológia legkorábbi szakaszaiban alkalmazza a már elérhető megoldásokat, köztük az LNG és a CNG meghajtást is.

Bagyó Dávid a megrendelés aláírását követően az elektromos tehergépjárművek magyarországi lehetőségeit elemezve egyebek között hangsúlyozta, hogy a tisztán elektromos hajtású E-Transittal a Ford Pro a termelékenység és az értékteremtés új szintjét kínálja az magyar vállalkozásoknak, hiszen az áruszállítóval a kategória legnagyobb akkumulátorát, hatótávolságát és teljesítményét, valamint a különleges ProPower Onboard funkciót kínálja; ez utóbbival az autó áramforrásként is használható.

A Ford Pro átfogó, digitális szolgáltatásai javítják az európai haszonjármű-vásárlók produktivitását, többek között növelik az autók rendelkezésre állási idejét, csökkentik az üzemeltetési költségeket, ezzel segítve a vállalkozások fenntarthatóságát.

Bránko Aczkov, az IKEA operációs fejlesztője kiemelte, a két vállalat hasonlóan gondolkodik és cselekszik a körkörös és klímapozitív üzleti tevékenység tekintetében. Az IKEA számára fontos, hogy a környezettudatos elvek szerint gyártott áruk emisszió-mentes fuvarozással jussanak el az emberekhez.

Varga Bálint végezetül bejelentette, hogy a társaság fejlesztési terveiben a következő lépés a legalább 250-300 km hatótávú elektromos járművek beszerzése lesz, amelyekkel Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza is kiszolgálhatóvá válik.

Gebrüder Weiss