Nemzetközi feladatot kapott a Schneider Electricnél Siliga Tünde

Tavaly december elsejétől Siliga Tünde tölti be a Schneider Electric ellátási láncokért felelős részlege (GSC) európai Talent Director pozícióját. A szakember eddig a vállalat gyöngyösi üzemét vezette, új posztján a Schneider Electric európai szervezetében, üzemeiben és logisztikai központjaiban felel a tehetséggondozásért.

Siliga Tünde

Siliga Tünde 9 éve csatlakozott a Schneider Electric magyarországi csapatához, ahol kezdetben az ellátási lánc tervezésén dolgozott. Ebben a pozícióban a vállalat szigetszentmiklósi, valamint holland, török és olasz elosztóközpontjainak készlettervezéséért, illetve az ezen központok által ellátott országok marketing osztályaival együttműködve az eladási tervek elkészítéséért felelős csapatot vezette. A következő 3 évben az acéltermékek és alapanyagok beszerzésével foglalkozó csoportot irányította, majd 2021 márciusától a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatójává nevezték ki.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Irányítása alatt dinamikusan fejlődött az üzem, tavaly tavasszal például összesen 900 millió forintnyi beruházást jelentettek be, amelyek a kapacitás növelését, valamint az energiahatékony és fenntartható működés támogatását célozták.

A szakember eddig is kiemelt érdeklődést mutatott a vezetői és HR-témák iránt, korábbi MBA diplomájára építve személyügyi üzleti szervező szakon szerzett diplomát. Új feladatkörében Siliga Tünde a Schneider Electric európai gyáraiban és logisztikai központjaiban megvalósuló tehetséggondozásért felel majd. Ennek részeként a többi között a magasan képzett, kiváló teljesítményt nyújtó munkatársak azonosításával, fejlesztésével, a karrierutak kidolgozásával foglalkozik.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Nagy megtiszteltetés számomra a mostani kinevezés, ami egyben jól mutatja azt is, hogy a Schneider Electric mindenkit támogat a karrierépítésben, hiszen négygyermekes édesanyaként sikerült ezt elérnem. Az elmúlt években a gyártás és a vezetői feladatok kapcsán szerzett tapasztalataim is sokat segítenek majd abban, hogy a tehetséggondozás és vezetőkiválasztás területén tanultakat jól hasznosítsam új pozíciómban” – nyilatkozta kinevezése kapcsán Siliga Tünde.

Schneider Electric

- Hirdetés -