Percek alatt kész a kapcsolószekrény terv

A Rittal a rendszerkonfigurátor alkalmazással egyszerűsíti és megújítja megrendelés folyamatát

A Rittal Configuration System (RiCS) segítségével (www.rittal.hu/rics) egyszerűen, gyorsan, és ami a legfontosabb, online összeállíthatók a nagy- és kompakt kapcsolószekrények, valamint a kisméretű házak tervei, az egyedi rendszertartozékok listáival együtt. A szekrények és a hozzájuk tartozó megfelelő tartozékok katalógus nélkül választhatók ki, és a házak előkészíthetők a mechanikus megmunkáláshoz.

Galériánkért kattints:

A néhány kattintással történő online rendelés és vásárlás otthonunkban már régen megszokott jelenség, de mindeddig ismeretlen volt a munkahelyünkön, főleg a kapcsolószekrények esetében.

- Hirdetés -

A bonyolult katalógusok forgatása helyett a Rittal Configuration System segítségével a Rittal szekrények és kisméretű házak a tartozékokkal együtt online konstruálhatók, és a több mint 250 tartozék alkatrészből kiválaszthatók a megfelelő kombinációk. A konfigurálás folyamata során értékes idő takarítható meg, és a felmerülő költségek közvetlenül követhetőek lesznek.

„Együtt gondolkodó” 3D-s modell

A tartozékok összeállításakor a rendszer csak azokat az alkatrészeket jeleníti meg, amelyek a már kijelölt termékkel kompatibilisek. Így a tervezés során a nem oda illő elemekkel nem is kell foglalkozni.

A tervezőeszköz nemcsak az egyes Rittal termékek kiválasztását könnyíti meg, hanem a 3D-s modell segítségével a kiválasztott tartozék rögtön annak pontos helyére is rakható. Ez a felület a terméken foglalttá válik, más alkatrészek számára már nem érhető el. Az opcionális tartozékok, például a szűrőbetétes ventilátorok és csatlakozók az úgynevezett Punch (pontozó) segédeszközzel a szekrény még szabad részein megfelelően pozícionálhatók. Ez egyszerűsíti a szabad felületek megtalálását, amivel idő és költség takarítható meg.

Az adatokat is szállítja

A szoftver a konfigurálás során a tartozékok számára szükséges kivágásokat és furatokat is figyelembe veszi, hiszen a Rittal Configuration System képes a mechanikus megmunkálás 3D-s modellen történő megjelenítésére is, így a szekrény tervezése során nem szükséges másik CAD programra átváltani.

A kiválasztás, pozícionálás és megmunkálás után a felhasználó a szekrényt a szoftver által összeállított anyaglista alapján akár meg is rendelheti. Amennyiben csak az alkatrészeket rendeli meg, akkor a konfigurátor a hozzá tartozó CAD-, valamint NC adatokat, illetve egy szerelési útmutatót is rendelkezésre bocsát. A kapott adatok a Rittal Configuration System szoftverből közvetlenül is továbbíthatók az Eplan Pro Panelhez. Itt ezek képezik majd a kapcsolószekrény 3D-s elektromechanikus tervezésének, valamint a műhely számára átadandó komplett gyártási dokumentációnak az alapját is. Az egyes alkatrészek beépítésekor ez hatalmas segítséget jelent, és egyúttal minimalizálja a hibák előfordulását is, a szekrényrajz műszaki tartalma pedig javul.

www.rittal.hu/rics

www.rittal.hu

rittal@rittal.hu

Akár ez is tetszhet