Piaci siker intelligens, ötletes és kreatív megoldásokkal

Rolf Schifferens 2020 elejétől a DURABLE ügyvezető igazgatója. Egy kihívásokkal teli időszakban került a vállalat élére, az első 18 hónapjáról adott számot – újdonságokról, trendekről és a jövőbeni terveiről beszélt.

„2020-ban meglehetősen gyorsan reagáltunk a kialakult helyzetre, és rövid időn belül kifejlesztettük, majd piacra dobtuk a járványhoz igazított termékeinket, ennek ellenére el kellett fogadnunk, hogy veszteséges lesz az alapvető kínálatunk. Az idei évben a fókuszt az újrapozicionálásra helyeztük, amit a piaci igényekhez igazítottunk. Ez jól látható a belső szervezetünkön, illetve a termékeinken is” – foglalja össze a koronavírus okozta kihívásokat Rolf Schifferens.

A DURABLE figyelmet szentel a fenntarthatóságnak és a társadalmi felelősségvállalásnak. Minden leányvállalatuk aktív szerepet vállal a közösségben, ami az iskolákkal való együttműködéstől egészen a jótékonysági adományozásig terjed. A céljuk, hogy utat nyissanak a fiataloknak a jövő felé. Fenntarthatósági koncepciójuk a termékeikben is megnyilvánul – a dizájn, az anyag és a gyártási folyamat a hosszútávú felhasználást célozza meg, illetve a körforgásos gazdasághoz igazított. Az újrahasznosított anyagok mennyisége a termékek előállításánál egyre növekszik. A gyártáshoz használt gépek energiafogyasztásánál pedig törekszenek a minimalizálásra. A szükséges áram egy részét saját maguk állítják elő – épületeik tetején több mint 3500 négyzetméter napelem üzemel, melyek száma a tervek szerint tovább fog növekedni.

- Hirdetés -

„Nemrég helyeztük forgalomba az első újrahasznosított anyagokból készült termékcsaládunkat. Ez nem egyszeri alkalom. Szándékunkban áll folyamatosan bővíteni kínálatunkat további újrahasznosított anyagokból készült termékekkel. A következő években ez kerül a fókuszunkba, természeteresen a kiváló minőséget és a hosszú élettartamot továbbra is szem előtt tartjuk. És ez még nem minden. A csomagolási koncepciónkat is alaposan átdolgozzuk, így fenntarthatóbbá válik ez a szegmens is. Továbbá a szén-dioxid-semleges szállítmányozás szintén szerepel a feladatlistánkon” – magyarázza Rolf Schifferens.

Globális szinten számos nyitott kérdés van még, továbbá rengeteg célt kell megvalósítani, ilyen például az éhezés és a szegénység elleni küzdelem, valamint az oktatás széleskörű biztosítása mindenki számára. A DURABLE számára a fenntartható körforgásos gazdaság megvalósítása kiemelt fontossággal bír. A termékek fejlesztésével, a gyártás korszerűsítésével, a megfelelő anyagok beszerzésével, szállításával és újrahasznosításával érhető el ez a cél. A német vállalat pedig jó úton jár, hogy elérje céljait.

„Egyes fejlesztésekben személyesen is szerepet vállaltam. Fontos számomra az állat- és növényvilágunk megőrzése, és kifejezetten örülök annak, hogy a vállalatunk aktívan elkötelezett a rovarok – különösen a méhek – védelmében. Ugyanakkor az is kiemelt szereppel bír számomra, hogy az emberek megértsék, a gazdasági sikernek, a környezetközpontúságnak és a társadalmi felelősségvállalásnak nem kell ellentmondania egymásnak. Az intelligens, ötletes és kreatív megoldások, valamint a kitartó erő nagyobb versenyképességhez, illetve jelentősebb piaci sikerhez vezethet” – fejti ki véleményét Rolf Schifferens.

Némethi Botond, NEW technology

Akár ez is tetszhet