Rittal IT hűtés – A legmodernebb klímatechnika egyedi megoldásokhoz

Egyetlen rack hűtésétől a teljes adatközpont hűtéséig – a Rittal klímatechnika minden alkalmazási esetre kínál megoldást. Lehet szó ventilátorrendszerekről, hűtőközeges vagy vízalapú megoldásokról, a biztonság és az optimális energia- és költséghatékonyság mindegyik megközelítés esetében központi elem.

Minden iparágnak megvannak a maga követelményei. Használja ki a számtalan nemzetközi projektből származó, bizonyított eredményeket és szakértelmet. A Rittal hatékony és megbízható folyamathűtési megoldásai mérhetően nagyobb előnyöket biztosítanak, még a speciális alkalmazások esetében is.

Forrás: Rittal

- Hirdetés -

A létesítmény legjobb tervezése, ellenőrzése és felügyelete kritikus fontosságú a következők szempontjából a hatékony klímaszabályozáshoz. A Rittal felhasználóbarát szoftverekkel a gyors számításokhoz, valamint webalapú eszközökkel és interfészekkel a könnyű vezérléshez.

Rackhűtés innovatív hibrid technológiával

A hibrid technológia a Blue e+ hűtőberendezések energiahatékonyságát új szintre emeli és akár 75 %-os energiamegtakarítás is elérhető. Fordulatszám-szabályozású komponensek az igényekhez igazodó hűtéshez beépített hőcsővel. Akkor lép működésbe, ha a környezeti hőmérséklet a belső célhőmérséklet alá süllyed.

Az okos funkciókkal az új hűtőberendezések a folyamatok digitalizálását is elősegítik. A hűtőberendezések kiegészíthetőek IoT interfésszel, melynek révén az egységek intelligens módon felügyelhetők a digitalizált környezetben és egyszerűen csatlakoztathatók a Rittal új Smart Service Portal szolgáltatásához. Ez utóbbi a szervizelési folyamatokat optimalizálja és hatékonyságukat növeli a preventív karbantartás segítségével, mellyel előre jelezhető a főbb alkatrészek várható élettartama. Ebből következően kevesebb nem tervezett leállás fordul elő, ami segít a gyártáskiesésből keletkező költségek csökkentésében, különösen az ipar 4.0 folyamatban.

Hatékony és pontos – A folyadékhűtés előnyei

Számos ipari gyártási folyamat zökkenőmentes működése függ a folyadékok hűtésétől. Különösen a vezérlőszekrényeknek és a szerszámgépeknek kell pontos hőmérsékletet fenntartaniuk a precíz működéshez.

A folyadékhűtés számos alkalmazásban különösen hatékony megoldást jelent, nagy rugalmasságának és nagy hőenergia-elvezető képességének köszönhetően.

LCU – CW levegő/víz folyadékhűtő

A maximális helykihasználásra optimalizált LCU-CW egy kompakt, vízalapú hűtési megoldás, amely lehetővé teszi az egyszerű szerelést, beleértve a HPC-központokat is. Az LCU-CW egy levegő/víz hőcserélő egység, mely a 19” eltolásával felszabaduló helyre, közvetlenül a rackszekrénybe építhető. A folyadékhűtő egységet (LCU) közepes teljesítménytartományhoz használják 3kW-tól 8 kW-ig. A belső rész diszkréten és helytakarékosan kerül beépítésre az IT szekrény belsejébe. A hűtőközeg-vezetékek a hulladékhőt épületen kívülre szállítják, így nem emelve a belső tér hőmérsékletét.

Személyre szabott hűtési megoldás
(Forrás: Rittal)

A hűtőberendezés VX IT szerverszekrényekhez és Micro Data Centerekhez is tökéletes megoldás helytakarékos belső egységének köszönhetően. Maximális energiahatékonyság az EC ventilátortechnika és az IT-orientáltságú szabályozás és a szerverhez vezetett levegő hőmérsékletének folyamatos ellenőrzése révén.

Blue e+ Chiller

A folyadékhűtés számos alkalmazásban különösen hatékony megoldás, kiemelkedő mobilitásának és a nagy hőterhelés vízzel történő elvezetésének köszönhetően.

A Blue e+ folyadékhűtők hatékonyak, rugalmasak és kompaktak. Költséghatékony módon képesek előállítani a kívánt hőmérsékletű hűtővizet az egyes felhasználók számára. Akár 75%-os energiamegtakarítás is lehetséges, köszönhetően a fordulatszám-szabályozott alkatrészeknek, és az inverteres technológiának köszönhetően.

Hatékony és rugalmas folyadékhűtés
(Forrás: Rittal)

A nemzetközi jóváhagyások és a többfeszültségű működés lehetővé teszi, hogy ezek a hűtőkészülékek alkalmasak a világméretű használatra. Intuitív kezelés az érintőkijelzőn és az intelligens kommunikációs interfészek biztosítják a felhasználóbarát működést és elemzést.

Előnyök az Ön számára:
  • akár 75% energiamegtakarítás a legújabb Rittal hűtési technológiával
  • Magas üzembiztonság és hosszabb élettartam
  • Gyorsabb tájékozódás és egyszerűbb kezelés az intelligens interfészekkel
  • Könnyű szerelés és karbantartás
  • Rugalmas és erőteljes megoldások az Ön igényeire szabva

Rittal