Új platform forradalmasítja a használtautó-alkatrészek adásvételét Európában

Fontos tényező tűnt fel az európai autóipar dinamikusan fejlődő térképén, ami akár újrarajzolhatja az ágazati játékszabályokat. A Robotics and Automation News portálon a napokban megjelent írás nem kevesebbet állít, mint hogy az Ovoko használtautó-alkatrész online adásvételére szakosodott platformjának megjelenése forradalmi változásokat hozhat.

A szóban forgó online felület újdonsága, hogy képes közvetlenül összekapcsolni a beszállítókat az ügyfelekkel – átalakítva ezzel a használtautó-alkatrészek vásárlásának és értékesítésének eddig ismert módját.  Ez a platform ugyanis átfogó online piactérként szolgál, ahol könnyen egymásra találhatnak az érdekelt felek; itt az autóalkatrész-értékesítők, autóbontók és újrahasznosítók közös nevezőre jutnak a kereskedőkkel, szerelőkkel, gyűjtőkkel.

Kevesebb közvetítő

- Hirdetés -

A felületben rejlő lehetőségeket kihasználva az ellátási lánc is hatékonyabbá és olcsóbbá válik, mivel  a közvetlen kapcsolatfelvétel nyomán kiszoríthatók az adásvételi folyamatokba beékelődő közvetítők. A közvetlen tranzakciók megkönnyítésével a platform tehát nemcsak gördülékenyebb, de költséghatékonyabb üzletet is biztosít.

Valóságos aranybánya!

Az autóalkatrészeket értékesítők számára valóságos aranybánya lehet az Ovoko felülete. Digitális kirakatként fokozza az eladók láthatóságát, és nagyobb piachoz juttatja el az általuk eladásra kínált termékeket. A nagyobb nyilvánosság pedig fokozhatja az üzlet jövedelmezőségét, azaz akár későbbi terjeszkedéshez is hozzásegítheti az eladót.

Közösséggé formál

Fontos megemlíteni, hogy – bár eddig elsősorban a felület piactéri funkcióit emeltük ki – a platform elősegíti a különböző iparágak szakemberei közötti együttműködést is. Az autókereskedők, szerelők és a lelkes laikusok egyaránt könnyen elérhetik a különböző beszállítókat. Ez közösséggé kovácsolja az iparág különböző területén működő szereplőket.

Kulcsfontosságú!

Az Ovoko/RRR abban tér el a hasonló online adásvételi felületektől, hogy átfogó online piacteret biztosít, ahol a különböző érdekeltségű felek, mint az autóalkatrész-értékesítők, autóbontók és az újrahasznosítók találkoznak az autókereskedőkkel, szerelőkkel. A platform integrált megközelítése leegyszerűsíti a tranzakciókat és elősegíti az iparágon belüli együttműködést. Mi több, az idézett írás tanulsága szerint az Ovoko kulcsfontosságú jelentőséggel bír az iparág meghatározó szereplői közötti kooperáció előmozdításában.

Summa summarum

Az RRR felület több szempontból is új hullámokat vet az európai autómotor-ipar vizében. A használtautó-alkatrészek vásárlásának és értékesítésének újradefiniálásával ugyanis racionalizálja a tranzakciókat, növeli az eladók láthatóságát, valamint koherensebb és hatékonyabb autóipari utópiacot hoz létre. Ez az innovatív megoldás egyben utat mutat az iparág együttműködő és racionalizált jövője felé.

Vörös István, Okosipar.hu