Új szállítási modellel csökkenti a kibocsátást a DHL és a Schneider Electric

A DHL Global Forwarding a Schneider Electric vállalattal kéz a kézben alakított két multimodális szállítási, azaz kombinált fuvarozási hidat Szingapúr és Észak-Amerika, valamint India és Észak-Amerika között. A cél a légi árumozgatásból származó szén-dioxid-kibocsátás csökkentése volt. A Schneider Electric összesen nyolc globális multimodális hidat tervez megvalósítani logisztikai partnereivel – közölte az ESG NEWS.

A Schneider Electric becslése szerint a szóban forgó hidak a légi és tengeri szállítás kombinációjával akár 40 százalékkal csökkentik a regionális szállítási útvonalak szén-dioxid-kibocsátását a hagyományos légi szállításhoz képest. Az eddigi gyakorlat szerint a Szingapúr – Észak-Amerika közötti, valamint az India – Észak-Amerika közötti híd esetében egyaránt 20 százalékos csökkenés tapasztalható a szén-dioxid-kibocsátásban.

Megannyi szervezet számára a légi szállítmányozás a globális ellátási lánc alapvető részét képezi, annak ellenére, hogy lényegesen több káros anyagot bocsát ki, mint a tengeri anyagmozgatás. A kombinált fuvarozást az üzletmenetek folytonosságának érdekében előszeretettel alkalmazzák az ellátási láncokban, azonban eddig még nem alkalmazták a vállalatok szén-dioxid-kibocsátásának a mérséklésére.

- Hirdetés -

A Schneider Electric és a DHL Global Forwarding új kísérleti programja két partner számára is lehetőséget kínált, hogy a multimodális szállítást üzleti folyamatként teszteljék. A megrendelések kiszállítása kapacitástól, árrésektől, az ügyfelek ajánlataitól és a raktárkészlet elérhetőségétől függően rugalmasan történt, úgy légi, mint multimodális fuvarozással. Erre a végponttól végpontig tartó képességre építve a modellt tovább erősíti a DHL Global Forwarding, amelynek a végeredménye akár 90 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátás lehet. Mindez a Schneider Electric számára rugalmasságot biztosít a modell tervezéséhez, végrehajtásához és irányításához, garantálva az ellátási lánc rugalmasságát.

„A Schneider Electricnél a fenntarthatóság az egyik központi küldetésünk. Ez ösztönöz bennünket arra, hogy folyamatosan újítsunk”, mondta Mourad Tamoud, a Schneider Electric EVP Global Supply Chain igazgatója. „Egyedül azonban ehhez kevesek vagyunk, ezért az olyan stratégiai partnerekkel való együttműködés, amilyen a DHL is, elengedhetetlen! Reméljük, hogy ezirányú törekvéseink mások számára is inspirálók a közös kibocsátáscsökkentés érdekében”, így Tamoud, emlékeztetve, hogy a Schneider Electric elkötelezte magát amellett, hogy működése során mindenütt nettó nulla kibocsátásra törekszik. A vállalat a teljes értékláncban 25 százalékos abszolút szén-dioxid-csökkentési célt határozott meg 2030-ra.

Vörös István, Okosipar.hu