- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vredestein Ultrac Pro: csökkenű súly, növekvő teljesítmény

Az Apollo Tyres régóta várt Vredestein Ultrac Pro ultra-ultra nagy teljesítményű (UUHP) nyári gumiabroncsa, a jövő hónaptól lesz megvásárolható, és olyan forradalmian új könnyű szerkezeti kialakítással rendelkezik, amely maximalizálja a teljesítményt és a kényelmet, miközben drámai mértékben csökkenti a súlyt valamint a környezeti hatást.

Az Ultrac Pro, amely 12 év után az első teljesen új Vredestein gumiabroncs a legnagyobb teljesítményű nyári gumiabroncsok kategóriájában, jelentős súlycsökkentésen esett át az elődjéhez képest. A gumiabroncs két generációjának 245/45R18 100Y XL méretű darabjait összehasonlítva megállapítható, hogy az új Ultrac Pro 1,7 kg-mal könnyebb, mint a Vredestein Ultrac Vorti+, ami 13%-os súlycsökkenést jelent. A teljes Ultrac Pro kínálatot illetően a súly átlagosan 10%-kal csökkent.

Ez a jelentős súlycsökkenés alacsonyabb forgó tömeget eredményez, ami javítja a kormányzási reakciót, a gyorsulást és a fékezési teljesítményt. Az alacsonyabb tömeg miatt a gumiabroncsok hatékonyabban érintkeznek a talajjal.

Az Apollo Tyres Hollandiában található globális K+F csapata arra törekedett, hogy minél kevesebb anyagra legyen szükség a gumiabroncs szerkezetének és futófelületének kialakításához, ugyanakkor teljesüljenek a sportossággal kapcsolatos ambiciózus célok is, a tartósság és a kényelem fenntartása mellett. Ezt az új peremkonfiguráció bevezetésével sikerült elérni, ami kifinomultabb, egyetlen szövetbetétet tartalmazó felépítést tesz lehetővé számos méret esetében, a szegmensben gyakran alkalmazott kettős szövetbetétes kialakítás helyett. Ennek az innovatív dizájnnak köszönhetően drámaian csökken a szükséges anyagok mértéke, amivel együtt a teljes súly is alacsonyabb.

A legújabb generációs gumivegyületek használata és az anyagvastagságok gumiabroncs-felépítésben való optimalizálása olyan mértékű rugalmasságot eredményez, amely állandó erőeloszlást biztosít az úttal érintkező felület egészén. Így a gumiabroncs a legmagasabb sebességértékek mellett is optimális tapadást tesz lehetővé, miközben ugyanolyan lenyűgözően rugalmas, mint az elődje.

A kiemelkedő vezetési kényelem a nagyobb rugalmas zóna intelligens használatának köszönhető, amely lehetővé tette az Apollo Tyres K+F csapatának, hogy a stabilitás feláldozása nélkül maximalizálja a kényelmet. Az előbbiek eredményeként egy olyan UUHP gumiabroncs jött létre, amely új mércét állít fel a kényelem terén, valamint jelentős előrelépést biztosít a menetteljesítménye miatt szintén komoly elismeréseket kapó Ultrac Vorti+ abroncshoz képest.

Kiváló gördülési ellenállás

A jelentős mértékű tömegcsökkenés, az újonnan kifejlesztett gumivegyületek és az optimalizált felépítés révén az új Ultrac Pro az üzemanyag-hatékonyság szempontjából az egyik legjobban teljesítő gumiabroncs a kategóriájában. Összességében 12%-os javulást biztosít az elődjéhez képest és a gördülési ellenállás tekintetében magasabb címkebesorolással rendelkezik, ami jelentős mértékben növeli a futásteljesítményt a nagy teljesítményű járművek napi szintű vezetéshez és ingázáshoz való használata esetén.

Az alacsonyabb súly csökkenti a környezeti hatást

A teljesítménybeli előnyökön túl a súlycsökkentés a gumiabroncs környezetvédelmi fenntarthatóságához is hozzájárul. Az Ultrac Pro előállításához szükséges energia mértéke – beleértve a vegyület kikeverését valamint a gumiabroncs formázását és megkötését – jelentősen csökkent a kevesebb anyagnak köszönhetően. Emellett olyan másodlagos környezetvédelmi előnyök is megemlíthetők, mint a nyersanyagok gyárba szállításához, valamint a gumiabroncsoknak az Európa-szerte megtalálható ügyfelekhez történő eljuttatásához szükséges kevesebb energia.

Az Ultrac Pro számos, 18 és 24 col közötti keréktárcsákhoz használható méretben kapható lesz, sportautók, szuperautók, valamint nagyteljesítményű szedánok, ferdehátúak (hatchback, liftback) és SUV-k széles választékához optimalizálva.

Apollo Tyres

Akár ez is tetszhet