- Hirdetés -

- Hirdetés -

A legkisebb tömegű szerszámmegoldás elektromos járműgyártáshoz

Díjnyertes 3D-nyomtatott szerszám az állórész furatához, mindössze 7 kg, gyors szerszámcserét és rövid felfutási időt biztosít a megmunkáló központokban.

A Kennametal bemutatta a 3D nyomtatott állórész furat megmunkálószerszám következő generációját elektromos járművek alumínium motorházainak megmunkálásához. A szerszám legújabb verziója újratervezett karszerkezetet, szénszálas anyagból készült szerszámtestet és további több mint 20 százalékos súlycsökkenést kínál az eredeti kialakításhoz képest. A komplex szerszám három nagy átmérőt képes megmunkálni egyetlen műveletben, megtakarítja az autóipari beszállítók beállítási és megmunkálási idejét, és a legmagasabb szintű pontosságot és felületi minőséget nyújtja.

Az újratervezett eszköz a közelmúltban elnyerte az MM MaschinenMarkt szaklap termelés és megmunkálás kategóriában az iparág legjobbja díját, az olvasók és az iparági szakértők szavazatai alapján.

- Hirdetés -

„Ahogy autóipari ügyfeleink bővítik hibrid és elektromos járműveik kínálatát, továbbra is kielégítjük a kisebb tömegű szerszámmegoldások iránti igényeiket. A fejlett gyártási technikák, például a 3D nyomtatás használatával további 20 százalékkal csökkentettük a súlyt az első generációs szerszámokhoz képest, javítottuk a forgácskezelést és növeltük a szerszámok merevségét – olyan innovációk, amelyek segítik ügyfeleinket a gyorsabb és hatékonyabb megmunkálásban. mondja Ingo Grillenberger, a Kennametal termékmenedzsere.

Az állórész fúrószerszáma három átmérő egy műveletben történő megmunkálásával biztosítja a megmunkált felületek egytengelyűségét és koncentrikusságát, ugyanakkor jelentősen csökkenti a ciklusidőt. A könnyű 3D-nyomtatott kombinált szerszám felgyorsítja a szerszámcserét és a felfutást még a kisebb teljesítményű gépeken is. A felületi specifikációkat és az alkatrésztűréseket ezáltal minden probléma nélkül elérjük.

A szárny alakú karok belső hűtőfolyadék hozzávezetéssel biztosítják a problémamentes forgácselvezetést, valamint a vágóélek és vezetőlécek pontos és erőteljes hűtőfolyadék-ellátását. Ennek gazdaságos megvalósítása hagyományos gyártási módszerekkel nehéz vagy lehetetlen lenne, de ilyen bonyolult belső szerkezetek 3D nyomtatással is megvalósíthatók. Ezenkívül a Kennametal RIQ dörzsárazási rendszer leegyszerűsíti az átmérő beállítását és az új lapkák behelyezését valamint beállítását.

Kennametal

Akár ez is tetszhet