- Hirdetés -

- Hirdetés -

A jövő piaci igényekre fókuszál az Arconic-Köfém

Az Arconic-Köfém Mill Product Hungary Kft. 860 millió forintos költségvetéssel indított kutatás-fejlesztési projektet annak érdekében, hogy egy innovatív technológiafejlesztés eredményeként nagy teljesítőképességű, többrétegű, a jövő piaci igényeit kielégítő hengerelt alumínium termékeket gyárthasson.

A cég tájékoztatása szerint a fejlesztés három év alatt valósul meg, ehhez a vállalat 400 millió forint támogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból. Az Arconic szerint a kutatás-fejlesztési munka eredményeként jelentős versenyelőnyre tehetnek szert és tovább növelhetik termelési kapacitásaikat.

A támogatott projekt célja olyan üzemszerűen alkalmazható eljárás kidolgozása, amellyel a jelenleg széles körben használt technológia korlátai feloldhatók és ezáltal gyárthatóvá válnak olyan többrétegű, hengerelt alumínium termékek, melyek alapjául szolgáló ötvözetek jelenleg nem társíthatók. Továbbá a projekt tárgyát képező, jövőbe mutató műszaki alkalmazással az új piaci követelményrendszereket is teljesíteni tudják, mivel jelenleg nincs olyan gyártástechnológia, amivel az alapanyaggyártók képesek lennének lefedni az egyre fokozódó vevői igényeket.

- Hirdetés -

Az Arconic Inc. április 1-jei, világszintű szétválásával Magyarországon is külön vállalatként folytatja tevékenységét a Howmet-Köfém Kft. és az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft., így lezárt üzleti évük még nincs.

A nyilvános cégadatok szerint az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. jogelődje, az Arconic-Köfém Kft. a tavalyi üzleti évben 246,7 milliárd forint árbevétel mellett 38,1 milliárd forint nyereséget realizált. A társaság 2018-ban 31,7 milliárdos nyereséget és 247,9 milliárd forint árbevételt ért el.

MTI / Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet