A Jorgensen továbbfejlesztette az EcoFilter® szállítószalag szűrési képességét

Az iparágvezető szerszámgépgyártó a kétlépcsős forgácseltávolító és hűtőfolyadék-szűrő kialakításán túl most továbbfejlesztett szűrési képességet is kínál az elismert EcoFilter® Conveyorhoz. A szállítószalag egy teljesen új szűrődoboz-konfigurációval rendelkezik, hogy lehetővé tegye a finom forgács hatékony szűrését, 80 mikronos névleges értékig. Ezzel az EcoFilter® 80 névre keresztelt berendezés az első gazdaságos, nem dobos szállítószalag, ami 100 mikronos érték alatti szűrést is lehetővé tesz – állítja az Industrial Machinery Digest (IMD).

Az EcoFilter® szállítószalagok kétlépcsős forgácseltávolítási és szűrési folyamatot alkalmaznak. A finom forgácsok a használt hűtőfolyadékkal együtt áramlanak a szalagok között egy átfolyó cellába, ahol elkülönülnek a hűtőfolyadéktól. A kiszűrt apró darabok a szűrőszitáról a szalag aljára áramlanak, ahol a szalagkapcsok szedik fel, majd dobják ki őket a gépből.

Az MD szerint a szerszámgép hűtőtartályába vándorló forgácsmennyiség drámai csökkentésével sokat lehet spórolni a tartály tisztítására és karbantartására fordított állásidőn, miközben javul a szivattyú, a szerszámok és a hűtőfolyadék élettartama. Az EcoFilter® környezetbarát: nem használ fogyóeszközöket, és az egyhajtásos kialakítás csökkenti az energiafogyasztást.

- Hirdetés -

Ez az új berendezés könnyen illeszkedik a legtöbb megmunkálóközpont esztergapadjaihoz, a legkisebbektől a legnagyobbakig. A rugalmas szűrőcella-méretezéssel széles hűtőfolyadék-áramlási sebességet tesz lehetővé, és a beüzemelése testre szabottan megtervezhető, különböző hosszúságokhoz, szélességekhez, magasságokhoz és dőlésszögekhez is.

A 70 éves tapasztalattal rendelkező Jorgensen Conveyor & Filtration Solutions jó ideje minden termékét úgy gyártja, hogy költséghatékony, alkalmazásalapú termékmegoldást kínáljon vele, a legigényesebb környezetekben is. A karbantartást igénylő rendszerek, a rossz forgácskezelés vagy a hűtőfolyadék-szűrés okozta problémák elkerülésére a vállalat olyan megbízható, innovatív szállítószalag- és szűrőrendszereket ajánl az EcoFilter® mellett, mint a MunchMan®, a Filterveyor®, a ShuttlePro, a FlexFiltration, a FlexForce, a PermaClean, a Will-Fill és a UVS Ecologic Control®.

Gábor János, NEW technology