A lézertechnológia forradalma: A HSG ipari fiber lézergépek új dimenziót vágnak

Az ipari fiber lézeres csővágógépek jelentik e technológia forradalmát, hiszen nemcsak a termelékenységet, hanem a gyártási folyamatokat is hatékonyabbá teszik. A HSG berendezései magas minőségűek, pontosak és effektív vágásra képesek számos iparágban. A csővágó lézerek számos területen alkalmazhatók, többek között a gépjárműgyártás, a repülőgép- és az építőipar szegmenseiben. A HSG rendkívüli fejlődést produkált az elmúlt években, és mára az egyik piacvezető gyártóvá vált a csúcsminőségű ipari fiber lézeres csővágógépek piacán. Cikkünkben összegezzük a HSG műszaki hátterét.

A HSG LASER a fiber lézervágógépek egyik vezető gyártója, amely Kínában négy létesítményben, összesen 96000 négyzetméteren állítja elő a gépvázakat, és szereli össze a berendezéseket. Ez utóbbi nagy részben automatizált gyártósoron zajlik. A lézerfejek fejlesztését Japánban végzik, amelyek mára csúcstechnológiát képviselnek. Az európai piacot a németországi HSG központjából látják el.

Automatizáció és nagy mérettartomány

- Hirdetés -

Az HSG Laser gépek olyan innovatív funkciókkal rendelkeznek, mint az automatikus digitális tokmányrendszer, amely önközpontosító, anyagkímélő pneumatikus befogást és digitális kétirányú kommunikációt tesz lehetővé. Ez a megoldás rendkívül hatékony és pontos, a gyártási folyamat produktivitását nagyban elősegíti.

Az HSG Laser gépek alapfelszereltségben akár 273 milliméter átmérőig is képesek befogni és vágni a munkadarabokat, ezáltal nagyobb méretű csövek is könnyedén feldolgozhatók.

Fokozott tempó modern megoldásokkal

Az opcionális automatikus adagolóegység időt és energiát takarít meg a tömeggyártás során, a megoldásnak köszönhetően minimalizálódik a manuális beavatkozások szükségessége. Másrészt a hatékonyság érdekében a gyártó olyan szoftvert állított elő, amely egyszerű kezelést biztosít az operátorok számára. A HSG-X9000 kezelőszoftver innovatív multi-touch rendszerrel és egyszerű navigációs oldalakkal rendelkezik. A beépített csőgrafikon-könyvtár pedig elősegíti a folyamatok gyorsítását és optimalizálását.

Forrás: Signdepot
Opcionális, de a munkát jelentősen megkönnyítő egységek

A 45°-ban dönthető lézerfej segíti a vastag cső- és zártszelvények feldolgozását, ezzel jelentős időt, energiát és kapacitást takarít meg a vállalkozásnak. Emellett szintén opcionálisan választható tétel az automata leszedőegység. Ez az eszköz gyorsítja a munkafolyamatot és minimalizálja a manuális ráfordítást és beavatkozást. A cső védelméről kirakodás közben két nyomkövető esztergalemez gondoskodik.

Kilépve a megszokott sémákból

Az HSG LASER TS sorozatú gépei nemcsak hagyományos, hanem speciális alakú szelvények könnyű vágására is kiválóan alkalmasak. A gyártó innovatív megoldásokkal támogatja a felhasználókat, hogy minél hatékonyabban végezhessék a műveleteiket. Az HSG Laser gépek rendelkeznek olyan produktivitást támogató funkciókkal, mint a LeapFrog és Flycut, amelyek optimalizálják a vágás útvonalát, így jelentősen csökkentik a gyártásidőt.

Csővágógépek széles palettán

Az HSG Laser kínálatában számos különböző csővágó berendezés található, beleértve a költséghatékony kézi adagolástól kezdve a professzionális automata adagolásig és az extra hosszú formátum vágásáig terjedő lehetőségeket.

A HSG R3 a gyártó kiváló ár-érték arányú, kompakt csőlézere. A belépő szint ellenére magas műszaki színvonal jellemzi. Azoknak a vállalkozásoknak jelent ideális megoldást, ahol nem szükséges az automata kiszolgálóegység, de fontos a megfizethető ár és az ipari minőség.

A HSG TS/TM/TPS lehetővé teszi a professzionális automata adagolást. A berendezés speciálisan vékony és vastag fémcsövek, zártszelvények, valamint különböző profilos szelvények vágásához jelent kiváló megoldást, a konstrukciót digitális forgatóegységgel és automata adagoló-kirakodó rendszerrel látják el.

A HSG TX az extra hosszú formátum vágásában nyújt kiemelkedő teljesítményt. Akár a 12000 milliméter hosszú és 1500 kilogramm súlyú csöveket is képes kezelni. A C3 és C4 tokmányokat összekapcsolták, így szinkronban működhetnek, de a nyitásuk és zárásuk egymástól függetlenül szabályozható. Opcionálisan 3D dönthető vágófej (±45o) szerelhető fel hozzá.

A HSG TL500-at a legmagasabb igények kielégítésére hozta létre a gyártó. Négy megfogó egységgel rendelkezik az extra nehéz és vastag szelvényekhez. Opcionálisan 3D dönthető vágófej (±45o) kapható hozzá. Az akár 500 milliméter átmérőjű csövek és egyéb profilos szelvények betöltése szinkronban van a kirakodással. A berendezés működése mentes a szükségtelen leállásoktól.

Forrás: Signdepot
Berendezések kiváló műszaki háttérrel

A HSG LASER gépeinek műszaki paraméterei közül kiemelkedik többek között a lézerforrás teljesítménye, a pozicionálási és visszatérési pontosság, az üresjárati sebesség, a tokmányforgási sebesség, a gyorsulás, a feldolgozható csőanyagok átmérője, de ez a sor még folytatható további adatokkal.

Komoly tapasztalatokkal Magyarországon

A HSG LASER gépekhez az optimális teljesítmény és támogatás is elengedhetetlen. A Signdepot Europe Kft. a gyártó kizárólagos hazai forgalmazója, amely immár 17 éve áll az ügyfelek rendelkezésére, ezen időszakban több mint 500 könnyűipari lézergépet és több mint 40 ipari fiber lézergépet telepített. A HSG és a Signdepot stabil hátteret biztosít a vállalkozások technológiai fejlesztéséhez.

A Signdepot által nyújtott „full service” megközelítés azt jelenti, hogy az árajánlatának végösszege minden költséget tartalmaz, a gép megrendelésétől a végső átadásig. Biztosítja a helyszíni felmérést, beüzemelést, oktatást, supportot és szervizt, hogy a leendő partnereknek csak az optimális működésre kelljen összpontosítania.

Signdepot Europe Kft.