Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét.

Az ABB Electrification üzletág Smart Buildings üzemében több mint 350 ember dolgozik, akik évente több mint 16 millió készüléket gyártanak. A Santa Palomba-i üzem által vásárolt összes villamos energia 2019 óta megújuló forrásból származik. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elkötelezettségének előmozdítása érdekében az üzem együttműködésre lépett egyik logisztikai partnerrel, a Laziale Distribuzione-val. Az együttműködés célja egy innovatív smart hálózati projekt megvalósítása volt. Az ABB telephelye melletti raktárépületekre telepített több mint 3000 fotovoltaikus panel immáron 1,52 MW csúcsteljesítményt biztosít. A közös klímavédelmi fellépés jegyében a parkoló területén is telepítettek fotovoltaikus napelemeket, amelyek 17 elektromos töltőállomást látnak el a cég elektromos és plug-in hibrid autóinak elektromos töltéséhez.

Az energiafogyasztás nyomon követése és optimalizálása érdekében az ABB Ability™ épületfelügyeleti szoftvermegoldását telepítették, amely valós időben figyeli az energiafogyasztást, és lehetővé teszi, hogy az üzem csapata akár a helyszínen, akár távolról gyűjtsön adatokat elemzés céljára. Továbbá a rendszer segít az üzemnek a fogyasztás hatékonyságának kezelésében a leginkább energiaigényes rendszereknél, így például a légkondicionálás, a sűrített levegőrendszer, a légbefúvás és a már 100 százalékban LED-es világítás esetében. A Santa Palomba-i üzem 2025-re tervezi, hogy kazánjait nagy hatékonyságú hőszivattyúkra cseréli.

- Hirdetés -

„A fosszilis tüzelőanyagokról való átállás azt jelenti, hogy több megújuló energiaforrást integrálunk az energiaellátásunkba az elektrifikáció fokozásával párhuzamosan” – mondta Mike Mustapha, az ABB Electrification üzletág Smart Buildings divíziójának vezetője. „Amikor az életünknek és munkánknak helyszínéül szolgáló épületek és városok energiaellátásáról van szó, sokkal több elektromos áramra lesz szükség. A Santa Palomba-i üzemünk követi a ‘Mission to Zero’ programunk elveit. Ez egy folytonos tevékenység, amely bizonyítja azon elkötelezettségünket, hogy mindannyiunk számára fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövőt tegyünk lehetővé. Nap mint nap világszerte támogatjuk ügyfeleinket abban, hogy optimalizálják, elektrifikálják és dekarbonizálják működésüket.”

Az ABB Mission to Zero™ programja támogatja a vállalatcsoport azon kötelezettségvállalását, hogy 2030-ig 80 százalékkal, 2050-ig pedig 100 százalékkal csökkentse a CO2-kibocsátását (a 2019-es bázishoz képest). A helyi teamek által irányított telephelyek és üzemek az ABB innovatív technológiáinak és harmadik fél integrációjának felhasználásával az energiatermelés, -kezelés és -tárolás révén a hatékonyság javítására összpontosítanak.

ABB