Drónfejlesztő céget vásárolt a Saab

A svéd vállalat a brit BlueBear Systems Groupot veszi a szárnyai alá. A felvásárlással egyrészt a nemzetközi növekedését szolgálja (Ausztrália, Németország és az USA után az Egyesült Királyságban is jelen van), másrészt nyit egy olyan innovatív vállalat felé, ami AI-vezérelt önvezető rendszerek, valamint védelmi és biztonsági alkalmazások fejlesztésével foglalkozik – írták közleményben.

A repüléstechnikával és fegyverekkel, valamint parancsnoki és irányítórendszerekkel, érzékelőkkel és víz alatti rendszerekkel foglalkozó Saab legújabb szerzeménye a BlueBear, ami az angliai Bedfordban működik, és tavaly 8 millió font (közel 3,6 milliárd forint) árbevételt könyvelhetett el. A Saab úgy véli, hogy a BlueBear jelentősen hozzátesz a cég meglévő tevékenységeihez világszerte, hiszen komoly tapasztalata van az autonómia és a drónrajok, illetve a parancsnoki és irányítási rendszerek terén.

Mivel az olyan feltörekvő technológiák, mint az AI, a gépi tanulás és az autonóm rendszerek egész iparágakat alakíthatnak át, a Saab proaktív stratégiát követ a felvásárlásokkal. Az új technológiákra szakosodott vállalatokkal kötött stratégiai partnerségek révén a Saab képességei bővülnek, ezáltal a védelmi igények szélesebb körére kínálhat átfogó megoldásokat. A mesterséges intelligencia mindezen felül lehetővé teszi a Saab számára, hogy tovább javítsa a rendszerképességeit és növelje a hatékonyságát a termékportfóliójában.

- Hirdetés -

A Saab égisze alatt a BlueBear a gyors koncepciófejlesztés azon motorja lesz, ami a fejlesztésekhez kellő szakértelmet és innovatív skálázást biztosít.

„Fontos lépés számunkra, hogy mostantól a Saab részeként haladhatunk előre. Számos továbbfejlesztett lehetőséget látunk a tengeri, légi és szárazföldi autonómia, a hasznos teher integrációja, a következő generációs irányítórendszerek, az AI-alapú védelmi felhők, valamint a következő generációs platformok terén” – sorolta Dr. Yoge Patel, a BlueBear vezérigazgatója.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -