Fát ültetnek, üzletet virágoztatnak – cargo-partnerrel az égig!

A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai szolgáltató faültetési és egyéb innovatív projektek támogatásával is erősíti elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt. A törekvésük célja a vállalat szénlábnyomának csökkentése és a globális újraerdősítés támogatása.

Átfogó ESG-stratégiáját és alapértékét – „we take it personally” – követve a cargo-partner stratégiai intézkedéseivel küzd az erdőirtás ellen. A több ezer fából álló »cargo-partner erdő« telepítése mellett a cég digitalizálással és számos üzleti folyamatának újragondolásával tett a fák kivágása ellen. A cargo-partner dél-koreai irodája például 50%-kal csökkentette az elmúlt három évben papírfelhasználását, míg a magyarországi csapat egy év alatt 80%-os csökkenést ért el.

„Büszkék vagyunk a faültetési kezdeményezéseinkre, amelyek több ezer fával támogatják bolygónk egészségét. A »cargo-partner erdő« a fenntarthatóság iránti töretlen elkötelezettségünk jelképe. Emellett továbbra is rendületlenül keressük szénlábnyomunk csökkentésének további lehetőségeit” – mondta Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Ecosia” út a zöldebb világ felé

2021-ben a vállalat az új keresőmotorra, az „Ecosia”-ra való áttéréssel is támogatta a globális újraerdősítési erőfeszítéseket. Ez az egyszerű, de hatásos váltás a reklámbevételeken realizált nyereség 80%-ával a faültetési projekteket támogatja.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ügyfél-elégedettség „zölden”

Szintén 2021-ben a cargo-partner átfogó online ügyfél-elégedettségi felmérést készített. Ezzel összefüggésben az Ecologi éghajlatvédelmi platformmal együttműködve vállalta a cég, hogy minden kitöltött kérdőív után ültet egy fát. A »cargo-partner erdő« nem sokkal a kitöltéseket követően több mint 1.000 fával növekedett.

Faültetés a szófiai botanikus kertben

2023 májusában a cargo-partner bolgár csapatának több mint 20 önkéntese közel 100 gyümölcsfát és cserjét ültetett el a szófiai botanikus kertben, amely a maga nemében az egyik legnagyobb természetvédelmi terület a Balkánon. A csapat munkája jól példázta a környezetvédelem és a közösségi szerepvállalás iránti elkötelezettséget.

A 40 éves évforduló ünneplése „zölden”

2023 szeptemberében az osztrák cargo-partner 40. évfordulóját ünnepelte. A rendezvényen helyet kapott egy „zöld” rulett is, amelynek bevételéből több mint 2.400 fával gyarapodott a »cargo-partner erdő«.

Tisztább levegő a szebb holnapért

Ma már több mint 3.500 fa áll a cég erdejében. A fák évente átlagosan legalább 10 kg CO₂-t nyelnek el, így az erdő 35.000 kg – azaz 35 tonna – CO₂-t vont már ki a levegőből. A cargo-partner továbbra is innovatív és vezető szerepet tölt be a logisztikában, környezetvédelmi kezdeményezései pedig egyértelmű utat mutatnak a zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

További információkért keresse fel weboldalunkat: https://ecologi.com/cargo-partnergmbh

cargo-partner

- Hirdetés -