Fejet és szemet is kapott a raktári humanoid robot

Az Agility Robotics frissítette korábban bemutatott, kétlábú Digits raktárrobotját, amit már piacra is kíván dobni. A vállalat arra törekszik, hogy a gépet olyan képességekkel ruházza fel, amelyekkel átveheti az emberektől a sérülésveszélyes vagy ismétlődő feladatokat. Az új verzióhoz a kezek mellett már LED-animált szemekkel ellátott fej is tartozik, és elődjénél szélesebb körű megterhelő munkákat képes elvégezni – számolt be az Interesting Engineering.

A Digits új változata többet tud cipelni, magasabb polcokra is képes felnyúlni, gyorsabban töltődik fel, tovább üzemel és jobban érti a működtető szándékát, mint a korábbi modell. Emellett a robot hatékonyabban manipulálja a környezetét, élesebb az érzékelése, és jobban működik együtt az emberekkel.

A továbbfejlesztett robot magassága 175 centiméter, míg a tömege kb. 63 kilogramm, és a karjai végén újonnan tervezett, kézszerű eszközöket visel. Ezekkel alacsony és magas helyeket egyaránt elér, hogy elhelyezze vagy felvegye a raktárakban lévő tárgyakat. A cél egy olyan humanoid robot megalkotása, ami a lehető legjobban tudja reprodukálni az általában emberekre bízott feladatokat.

- Hirdetés -

Mivel többcélú gép, számos feladatot képes elvégezni, miközben alkalmazkodik a különböző munkafolyamatokhoz. Az alkata azért humanoid, hogy emberek számára kialakított terekben is dolgozhasson, megkönnyítve ezzel a már meglévő raktári funkciókba és infrastruktúrákba való beillesztését, mindenféle költséges utóhangolás nélkül.

„Három évvel ezelőtt mutattuk be az első kereskedelmi forgalomban kapható, munkára készült, emberi formájú kétlábú robotot. Azóta óriási érdeklődést tapasztaltunk a Digit iránt a multinacionális logisztikai vállalatok részéről. Szorosan együttműködtünk velük, hogy megértsük, hogyan szeretnék használni a Digitet a raktári és ellátási lánc műveleteinek javítására. A Digit következő generációját ezeknek az ügyfélfelhasználási eseteknek a figyelembevételével terveztük” – mondta Damion Shelton, az Agility Robotics társalapítója és vezérigazgatója.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -