- Hirdetés -

- Hirdetés -

Jöhet a TESLA vezeték nélküli töltő?

Európai vezeték nélküli töltő gyártót vásárol fel a Tesla

Az amerikai elektromosautó-márka a hírek szerint egy német vezeték nélküli töltéssel foglalkozó cég felvásárlásán ügyködik. A Gründerszene németországi cégbírósági bejegyzésében kiemelt üzlet értelmében a Wiferiont a Tesla International BV veszi meg. Az eeNews szerint egyelőre egyik vállalat sem kommentálta az üzletet.

A freiburgi székhelyű Wiferion induktív vezeték nélküli töltőrendszereket fejleszt ipari teherautók, autonóm irányított járművek és autonóm mobil robotok (AMR-ek) számára. A vállalatot 2016-ban alapította a Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems négy korábbi munkatársa, és eddig több mint 8000 etaLInk rendszert adtak el.

Tavaly a vállalat szerződést kötött a WiTricity vezeték nélküli töltési IP-jének ipari alkalmazásokban való felhasználásáról, de ez az ág nem feltétlenül kerül a Teslához, hogy saját márkás elektromos autóinak és teherautóinak vezeték nélküli töltésére hasznosítsa. Az ipari berendezések és AMR-ek ellátására viszont – amelyeket a Tesla szintén épít és használ a járművei összeszereléséhez – felhasználható a technológia.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A Wiferion etaLINK vezeték nélküli töltési megoldásai már ma is több ezer mobil robotot látnak el energiával világszerte. A WiTricity szabadalmi portfóliójához való hozzáférésünk lehetővé teszi számunkra, hogy tovább élesítsük értékajánlatunkat, és felgyorsítsuk a vezeték nélküli töltés elterjedését az ipari automatizálásban” – mondta még korábban Florian Reiners, a Wiferion vezérigazgatója.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet