- Hirdetés -

- Hirdetés -

Két évtized sikerei a Walter Hungáriánál

100 éves cég 20 éves leánya a hazai fémmegmunkálók kiemelt partnere

A Walter AG 2019-ben különleges évfordulóhoz érkezett: a precíziós szerszámok, a fémfeldolgozó iparági megmunkálási megoldások és egyre inkább a digitális folyamatok specialistája alapításának évszázados jubileumát ünnepelte. Idén magyarországi leányvállalata, a Walter Hungária Kft. is neves fordulóhoz jutott el. A 2001-ben életre hívott hazai cég húsz éve szolgálja ki partnereit prémium forgácsolószerszámokkal, és nyújt sokoldalú háttértámogatást az esztergálás, fúrás, marás és menetmegmunkálás területén.

A Walter Hungária két évtizedes fejlődését beszédes adatok szemléltetik: a munkatársak száma négy főről több mint húszra, a forgalom pedig közel negyvenszeresére nőtt, a közvetlen ügyfelek száma mára meghaladja a kétszázat. Ami partnereik számára biztos: közel 50 000 terméket felölelő standard palettából közösen megtalálják azt, ami az ő igényeiknek, munkadarabjaiknak, körülményeiknek a legjobban megfelel.

A Walter slágertermékei között előkelő helyet foglal el a 2003-ban bemutatott Xtra·tec család, amely váltólapkás fúró-, valamint sík-, sarok-, nagy előtolású és tárcsamaró szerszámokat tartalmaz. A termékek 15 év után Xtra·tec XT (az „Xtended Technology” jelentős előnyökkel kecsegtető műszaki módosításokat takar) néven kezdtek megújulni. Melléjük megérkeztek a Walter Blaxx sarok-, sík- és tárcsamarók is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Walter Hungária alapításának évében, a 2001-es hannoveri EMO fémmegmunkálási szakvásáron mutatkozott be a (világ)első Tiger·tec lapkaminőség öntvénymegmunkáláshoz. És ugyancsak Hannoverben, a 2017-es EMO-n debütált a legújabb forgácsolóanyag, a Tiger·Tec Gold. Az aranysárga váltólapkákat a forradalmi ULP-CVD-bevonattechnológiával létrehozott TiAlN-réteg teszi rendkívül kopásállóvá.

Az első termék, a WKP35G óta sorra jelennek meg a Tiger·Tec Gold technológián alapuló szerszámcsaládok: 2018-ban a WMP45G, a turbinalapátok anyagainak „specialistája” maró körlapkák lapkaminőségeként, tavaly pedig az első PVD Tiger·tec Gold szerszámanyag, a WSP45G a legkülönfélébb fúró- és marószerszámokhoz. A huszadik évforduló sem maradhat el nagy bejelentés nélkül. A sikeres tesztek lezárultával a Tiger·tec Gold bemutatkozik egy újabb alkalmazási területen: a tigris esztergagépeken is belemélyeszti karmait az acélba …

Folyamatosan fejlődik továbbá a Walter Cut, a beszúrószerszámok termékcsoportja: a szabadalmazott alakzáró kialakítású DX beszúrólapkák és szerszámok segítségével a beszúró és leszúró esztergálási műveletek lettek még biztonságosabbak. A Smart Lock rögzítőrendszer lehetővé teszi a lapkák gyors cseréjét, jelentős költséget megtakarítva a szerelési és újrabeállítási idők kiiktatásával.

A Walter immár termékei és szolgáltatásai széles körét kínálja az ipar 4.0 jegyében az egyedi szerszámtervezéstől és -optimalizálástól a komplett megmunkálási stratégiák tervezéséig. Tavaly jelent meg a Walter Innotime rendszer, egy világviszonylatban újdonságnak számító digitális asszisztens, a megmunkálás számítógépes tervezésének új szintje. A munkadarab 3D-s modelljének feltöltése után a rendszer automatikusan ajánlást ad a leggazdaságosabb szerszámozásra és a beállítandó optimális megmunkálási paraméterekre, jelentősen felgyorsítva ezzel a tervezési folyamatot.

Walter Hungária

Akár ez is tetszhet