- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kontron: Az ipari digitalizáció elkerülhetetlen

Kontron Hungary az ipari digitalizáció élvonalában

Ma már mindenki tisztában van az ipari digitalizáció fontosságával. A szándék a legtöbb cégben megvan ebben az irányban. Ugyanakkor a magyar KKV-k jelentős része nem rendelkezik olyan belső kompetenciákkal, ami szükséges az adott cég adottságait figyelembe vévő digitális transzformáció megtervezésére és végrehajtására. Egy szakértő cég bevonása friss szemléletet hozhat, csökkentheti a kockázatokat, gyorsíthatja a megtérülést.

S&T-ből Kontron

A Kontron Hungary név talán nem tűnik ismerősnek számos olvasó számára és ez nem a véletlen műve. Cégünk ez év február 1-ig S&T Consulting Hungary Kft. néven működött. Az anyacégünk tavaly Kontron AG-ra változtatta a cég nevét, és ez a változás idén hozzánk is elért. A portfóliónk, a csapatunk változatlan, immár 31 éves tapasztalat birtokában segítjük a magyar vállalkozásokat. A Kontron Hungary egyike a vezető IT rendszerintegrátor cégeknek hazánkban, tavaly 32 milliárd forintos árbevételt értünk el.

- Hirdetés -

Változások, amik kikényszerítik a modernizációt

A világban mélyreható változá­sok történnek, aminek a legjobb példája az autóipar elektronizációja: az elektromos autók piacán az európai gyártók dominanciája meg­törni látszik, a belsőégésű motorokban testet öltött kompetitív előnyök mára már másodla­gossá váltak. A Tesla a diszruptív technológi­áival lerakta a nyereséges autógyártás alapjait, aztán beindult a kínai autók dömpingje is. Az elektromos autók sokkal kevesebb alkat­részből állnak, ráadásul az európai gyártók piaci részesedése csökken és ez trendszerűen kevesebb beszállítható alkatrészt jelent a jövőben a magyar KKV-k számára is. Nem kizárt, hogy más iparágakban is le fognak játszódni ilyen jelenségek. A szétosztható torta csökkenni látszik.

A cégek egyre fokozódó versennyel szembesülnek. A magyar cégeket emellett sújtja az agyelszívás, a fizikai munkaerő hiánya, a magas infláció, a drága energia. Ilyen körül­mények között csak azok a cégek tudnak fejlődni, akik kiaknázzák a digitalizáció és robotizáció nyújtotta előnyöket.

Nincs már mire várni: digitalizáció azonnal

Mi arra spe­cializálódtunk, hogy segítsünk a tartalékok felfedésében és korszerű digitalizációs megol­dásokkal javítsuk a cégek versenyképességét. Minden cég más, ezért nincs univerzális csoda megoldás. Adaptív recept szükséges, amihez négy fő javítási fókuszterületet azonosítottunk. Képzés: ez az alacsonyan csüngő gyümölcs. Ezt követi folyamatok feltérképezése és opti­malizálása, majd az optimalizált folyamatok digitalizációja, végül pedig a robotizálás.

Ha valaki még nem kezdte el a digitalizációt, ne halogassa tovább! A filozófiánk: Think Big. Start small. Scale fast. Magyarul: ismerjük meg a lehetőségeket, kezdjük el kicsiben, és bővítsük a fejlesztést, amint csak lehet.

Kontron Ipar 4.0 audit: pengeéles röntgenfelvétel

Három évtized tapasztalatára alapozva kidolgoztunk egy átfogó, gyakorlatias Ipar 4.0 audit módszertant. A felmérés felöleli a termékfejlesztés (CAD, CAM, CAE, PLM) és a gyártás teljes vertikumát. Az eszközt úgy alakítottuk ki, hogy a felmért cégnek a lehető legkevesebb időt kelljen az auditra áldoznia.  Az elemzés eredményeképpen a cégek vezetése egy részletes röntgen, vagy inkább MR felvételt kap a saját működéséről, és konkrét javaslatrendszert teszünk le az asztalra, ismerve a legkorszerűbb digitali­zációs eszközökkel reálisan megvalósítható modernizációs lépéseket. A jó hír: a tapasztalataink alapján rengeteg kiaknázható tartalék rejtőzik a cégeknél. A termékfejlesztés területén ilyenek pl. a folyamatok automatizálása, digitalizálása, standardizálás, precíziós képzési programok stb. Az üzemben gépi IoT adatgyűjtés, MES vagy fejlett gyártásütemező (APS)  és / vagy egy gyártási fókuszú ERP bevezetése jelentheti a következő szintet. Szintén fontos terület a gyártás: korszerű CAM alkalmazása, a PLC-k szimulációja, vagy éppen a robotok állásidejének csökkentése.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Kontron

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet