Minden eddiginél gyorsabb robotprogramozás

Az ipari vágórendszereket gyártó Hypertherm új frissítést jelentett be az offline robotprogramozást is biztosító Robotmaster nevű szoftveréhez. A 7.5-ös update gyorsabb és egyszerűbb folyamattá teszi a felprogramozást, miközben új funkciókat is tartalmaz – mutat rá az Industrial Machinery Digest.

A teljesség igénye nélkül:

  • Anyageltávolítás-szimulátor, amivel vizuálisan lehet nyomon követni a munkafázist, ahogy azt is, hogy a fizikai folyamat közben – adott beállítások mellett – történne-e ütközés a robotkar és a termék között.
  • Fejlettebb felhasználói élmény és interfész – az egyszerűbb és gyorsabb programozásért: szebb-jobb menürendszer, letisztult megjelenés, illetve egy sor olyan fejlesztés, ami kb. ötven százalékkal csökkenti a programozási időt.
  • Két új mód: Operation-focused (működésközpontú) és Orientation helper (tájékoztatás segítő). Előbbi egyetlen ablakban jeleníti meg a szükséges eszközöket és munkafolyamatokat, míg utóbbi valós idejű visszajelzést ad a művelet megvalósíthatóságáról.
  • Továbbfejlesztett CAM, amivel kezelhető és tárolható minden paraméter, hogy még gördülékenyebb legyen a programozás.
  • Macro manager eszköz, ami hiba- és ütközésmentes utat nyit a beállított művelet és a külső makró között.
  • Egyszerűsített szoftverkezelés, hogy a felhasználók egy rövid képzéssel – akár kódolási tapasztalat nélkül – el tudják végezni a frissítéseket.

- Hirdetés -

Alfonso Lopez, a Robotmastert Európában forgalmazó IntercamSA menedzsere úgy véli, a 7.5-ös frissítés korszerű válasz az offline szoftverek iránti igényre, és izgalmas mérföldköveket tesz hozzá a 7-es verzió képességeihez.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet