- Hirdetés -

- Hirdetés -

Új megállapodást kötött az Intel az önvezetés fejlesztésére

Az IoT területén vezető szerepet betöltő, Reply-hálózathoz tartozó Concept Reply bejelentette, hogy az Intellel együttműködve útjára indít egy úttörő, mesterséges intelligencia által vezérelt innovációt, ami az autonóm járművek biztonságát és hatékonyságát hivatott átalakítani. A fejlett mesterséges intelligencia a két vállalat közös szaktudására támaszkodva lehetővé teszi a közlekedési lámpák pontos észlelését, hogy erősítse az önvezetés közúti biztonságát városi környezetben.

A rendszer középpontjában a CARLA, egy olyan kifinomult platform áll, amit az autók összetett érzékelőfunkcióinak (pl. GPS, LIDAR gyorsulásmérő) szimulálására terveztek. A CARLA megkönnyíti a különböző vezetési forgatókönyvek, például az éjszakai vezetés és a különböző időjárási körülmények pontos szimulálását. Ez az innovatív megközelítés lehetővé teszi az alkalmazott algoritmusok finomhangolását, és növeli a rendszer pontosságát.

A CARLA robusztus képességeinek megbízhatósága és pontossága széles körű gépi tanulási képzést igényel. Ehhez a feladathoz hagyományosan a GPU-kat részesítik előnyben. A GPU-k jelenlegi hiányának fényében azonban a Concept Reply innovatív alternatívákat keresett, és az Intel tökéletes választásnak bizonyult.

Az Intel kiemelkedő iparági vezető szerepet tölt be, úttörő hardver-, szoftver- és szolgáltatási technológiákat alakít ki. Szakterületük az intelligencia és a mesterséges intelligencia beágyazása a számítástechnikai eszközök teljes spektrumába, így szabadítva fel az adatokban rejlő teljes potenciált. Ez az, ami a Concept Reply-t az Intelhez vonzotta – áll a Business Wire-ben megosztott közleményben. A cél a szakértői együttműködés és a kitartás erősítése, hogy az eredmény egy nagy teljesítményű, felhővel zökkenőmentesen integrálható, Intel által optimalizált rendszer legyen. Ez az élvonalbeli platform rendelkezik a dinamikus skálázáshoz szükséges rugalmassággal, ami csúcsidőszakokban könnyedén befogadja a járművek változó számát, miközben a csendesebb időszakokban hatékonyan takarékoskodik az erőforrásokkal, és a fenntartható számítástechnikát szem előtt tartva működik.

A Concept Reply az Intellel együttműködve úttörő szerepet játszik ebben a mesterséges intelligencia által vezérelt rendszerben, és célja, hogy új mércét állítson fel az autonóm járművek biztonsága terén. Az önvezető autókban való alkalmazásán túl ez az AI-rendszer a színvaksággal vagy színlátás-hiányossággal (CVD) küzdő egyénekre is kiterjeszti előnyeit, hozzájárulva a biztonságosabb utazáshoz mindenki számára.

Gábor János, NEW technology

Akár ez is tetszhet