- Hirdetés -

- Hirdetés -

Megnyílt a MOONCITY Budaörs – Stratégiai partnerségre lép a Porsche Hungaria és az MVM

Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás a magyaroroszági elektromobilitásnak! A Porsche Hungaria legfiatalabb márkájaként a MOON büszkén mutatta be hazai bázisát, a MOONCITY Budaörsöt, ahol mindenki otthonra talál, aki érdeklődik az elektromobilitás, a napenergia, az energiamenedzsment, vagy a fenntarthatóság iránt – vagy egyszerűen csak szeretné elektromos/hibrid autóját exkluzív környezetben feltölteni. A modern bemutató- és konferenciatér célja, hogy a MOONCITY élmény- és tudásközpontként terjessze az elektromobilitásban, a hatékony energiahasznosításban, és az innovációban rejlő lehetőségeket. Határ a csillagos ég!

Budaörs frekventált, jól megközelíthető részén várja a látogatókat a MOONCITY Budaörs lounge és bemutatóterem, az innovatív elektromobilitás legújabb élmény-és tudásközpontja. A MOONCITY Budaörs különlegessége az az elegáns kettősség, amellyel egy exkluzív bemutatóterem és egy high-tech rendezvényterem adottságait ötvözi. Ezen funkciók mellett az épület előtt található 4 db elektromos autó töltő berendezés, amelyek publikus üzemeltetéséről az MVM Mobiliti gondoskodik 2023 október elejétől, tovább bővítve Budaörs nagyteljesítményű elektromos autó töltő infrastruktúráját. Az MVM és a Porsche Hungaria MOON márkája azonban nem áll meg itt, közös munkába kezd: a két vállalat stratégiai együttműködésre lép az idei év folyamán, hogy közösen járuljanak hozzá az elektromobilitás térnyeréséhez Magyarországon.

A MOON küldetése, hogy az elektromobilitás a mindennapjaink részévé váljon. A MOONCITY Budaörs bemutatóteremben ezért a MOON márka átfogó képet ad a látogatóknak a különböző elektromos autó töltési megoldásokról, a töltési infrastruktúra-, az energiamenedzsment rendszerek és a zöld mobilitás aktualitásairól, ráadásul az érdeklődők megcsodálhatják, sőt akár ki is próbálhatják a Volkswagen Csoport elektromos- és plug-in hibrid modelljeit.

- Hirdetés -

„A MOON márkánk egyre fontosabb részét képezi az életünknek, hiszen az elektromobilitás terjedésével párhuzamosan egyre nő az igény az okos töltési megoldásokra, ezt az igényt pedig innovatív, versenyképes termékpalettával tudjuk kielégíteni” – mondta megnyitó beszédében Németh Balázs. A Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója azt is hozzátette, büszke arra, hogy a cég a Parts Center Raktárbázis és Logisztikai Központ, a DasWeltAuto Centrum, valamint a tavaly megnyitott Innovációs és Tréning Centrum után újabb létesítménnyel gazdagodhatott Budaörsön.

A MOONCITY megnyitóján részt vett Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, aki szintén kiemelte a beruházás fontosságát:

„Nagyon sok hasonló kezdeményezésre lenne szükségünk, mert szeretnénk az utókor számára egy élhetőbb világot hagyni. Magyarország 1990 óta 37%-kal csökkentette a károsanyag kibocsátását, de a közlekedésen belül még van hely a javulásra. Ezért igyekszik a kormányzat a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgozunk a Jedlik Ányos terv átalakításán, haladunk tovább a Zöld busz programmal, de vállalkozások számára is szeretnénk majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani, illetve a töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadtunk egy tervet az Európai Bizottságnak, reméljük ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.”

„Nagy öröm számunkra, hogy megnyithattuk ezt a maga kategóriájában egyedülálló helyszínt, bízunk az elektromobilitás magyarországi sikeres jövőjében, és ehhez tevékenyen hozzá kívánunk járulni!” – tette hozzá a megnyitón elhangzottakhoz Basilides János, a MOON Brand Managere.

A MOONCITY modern hang- és videótechnikával felszerelt rendezvényterme ideális és kompakt helyszínt biztosít különböző típusú rendezvényekhez, legyen szó kihelyezett tanórákról, workshopokról, kerekasztal beszélgetésekről vagy kisebb konferenciákról.

Porsche Hungaria

Akár ez is tetszhet