AI a szoftverfejlesztésben – tudjuk a hogyan-t, már csak a miért-re várunk

A győri székhelyű Szintézis-Net Kft. ügyvezető igazgatójával Farkas Paul Andorral beszélgettünk.

New Technology: Idén ünneplitek a cég 20. születésnapját. Ez idő alatt is gyorsan változott a tech és körülöttünk lévő világ.

Andor: Olykor fájdalmas, ám szép kihívás gyorsan alkalmazkodni. Ez alapvető mozgatórugója az életünknek. Napjainkban folyamatos ipari forradalom zajlik. A 20 év alatt mindig voltak berobbanó új technológiák, ezeket használtuk is. Nem teszünk különbséget ügyfeleink között. Legyen az amerikai, európai vagy hazai ügyfél. Mindenkinek testreszabott és korszerű megoldást készítünk. Egy dologra azonban mindig figyelünk: az emberi értékek mindig fontosabbak kell, hogy legyenek a high-tech megoldásoknál. Ez az elvünk mind az üzleti életben partnereink felé, mind kollégáink felé állandó. Ez az egy nem változik.

- Hirdetés -

New Technology: De nemcsak ebben rejlik sikeretek titka. Lehetséges versenyelőnyt kovácsolni az AI-ból, mikor még mindenki nagyon óvatos ezzel kapcsolatosan?

Andor: Nem titok, hogy szeretünk kísérletezni és innoválni. Ezek nélkül nem is haladnánk előre. A technológia mindenki számára adott, ez nem jelent különösebb előnyt. Főleg abban látom az egyediségünket, hogy a medtech és fintech iparágban érdekelt ügyfeleink projektjein a hosszú évek során megtanultunk regulált környezetben fejleszteni. Hogy hogyan legyél kreatív, az ügyfél szoftvere pedig korszerű miközben millió szabálynak és előírásnak kell megfelelni. Ezt a tudásunkat bármilyen szektorban érdekelt partnerünk a javára tudja fordítani. Ez előny, valóban. Az AI megoldásokkal pedig időt nyerünk az ügyfeleinknek, ami konkrétan súlyos milliókat jelent.

New Technology: De mindig van egy DE. Mire kell fokozottan figyelni?

Andor: Elsősorban az adatbiztonságra, mert veszélyeket is rejt magában, amelyeket figyelembe kell venni. A nap végén azonban ez egy olyan eszköz, amely már most is érinti életünk legtöbb területét, és a jövőben is érinteni fogja. Másodsorban pedig arra kell figyelni, hogy a számos jónak ígérkező lehetőség közül a leghatékonyabb fejlesztési módszert, technológiát használja, aki fejlesztésbe fog. Hangsúlyoznám, hogy a mesterséges intelligencia nagyon gyorsan fejlődik, és a versenyképesség megőrzéséhez alkalmaznunk kell. A jó hír, hogy mi tudjuk a hogyan-t, ügyfelünknek „csak” a miért-et kell megfogalmaznia.

Szintézis-Net Kft.