Az OMRON EtherCAT kommunikációs modellekkel bővíti az i4L SCARA robotsorozatot

Forrás: OMRON

Az OMRON bejelentette, hogy az i4L SCARA robotsorozat új EtherCAT kommunikációs típusai immár elérhetők. A kompakt i4L robotok most még nagyobb teljesítményt nyújtanak az eddiginél is alacsonyabb fenntartási költségek mellett. A beépített robotvezérlő lehetővé teszi a szinkronizált többrobotos alkalmazásokat EtherCAT kommunikációs modellekkel.

Az i4L SCARA kiváló minőséget és egyedi, személyre szabhatóságot, valamint az osztályánál jóval magasabb szintű beépítési rugalmasságot biztosít. A kompakt kialakításnak és a kis helyigénynek köszönhetően egyszerűen telepíthető. Az i4L egyszerű beépítést kínál az alapegységhez tartozó egyedi Ethernet vagy EtherCAT csatlakoztathatósággal, a beépített robotvezérlővel pedig a felhasználók több robotot is használhatnak, és csökkenthetik a beállítás összetettségét és a programozási időt. Gyorsasága miatt ideális az anyagmozgatási feladatokhoz, miközben emberi erőforrásokat szabadít fel más, a termelékenységet maximalizáló feladatokra.

- Hirdetés -

„Az EtherCAT kommunikációs modelleknek köszönhetően a SCARA robotjaink a következő szintre léptek. Alkalmazások széles választékában használhatók, ami nagyobb termelékenységet tesz lehetővé a munkahelyeken” – nyilatkozta Fernando Vaquerizo, az OMRON Europe fix és kobot termékmarketing-igazgatója.

Az i4L főbb funkciói és előnyei:
  • 5 kg-os teherbíró képesség
  • 350 mm-es, 450 mm-es és 550 mm-es kinyúlási lehetőségek asztali és fali rögzítési lehetőségekkel
  • NJ-R beépített robotvezérlővel működő, több robot egyidőben történő csatlakoztatásához használható EtherCAT kommunikációs modellek
  • Önálló Ethernet csatlakozású modellek
  • Rövid ciklusidő, páratlan mozgástartománnyal és ismétlési képesség
  • A kivételesen nagy teljesítményű beépített szervo motorok könnyedén kezelik a rakománysúlyt
  • Korszerű és robusztus ipari kialakítás
  • A legalacsonyabb összköltség

További információkért látogasson el az i4L kompakt SCARA robotok termékoldalára.

Omron