Digitális újratervezés az ellátási lánc hiányosságainak megoldása érdekében

A gyártó vállalatok a koronavírus-járvány kezdete óta ütköznek akadályokba az ellátási nehézségek miatt, ami megrendelések elmaradását, késedelmes szállításokat, minőségi problémákat és költségigényes alternatív beszerzési utakat okoz.

Az ellátási láncok elemei kifejezetten sérülékenyek, hiszen járványok, hajókatasztrófák vagy politikai döntések befolyásolhatják, számos olyan tényező van, amely megzavarhatja az ipari termelést, vagy akár teljesen le is állíthatja azt.

A vállalatok hosszú távon hogyan reagáljanak az ellátási lánc problémáira?

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A szállítási nehézségek okozta problémák egyértelművé teszik, hogy a vállalatok nem rendelkeznek a szükséges átláthatósággal a termelésükkel kapcsolatban” – mondja Sebastian Zenz, a DMG MORI termékköltség-optimalizálásért felelős igazgatója. A szakértő elmagyarázza, hogyan érhetnek el a vállalatok nagyobb rugalmasságot és jobb reagálóképességet a PRODUCTION PLANNING & CONTROL segítségével, az anyaghiány ellenére is.

„Számos iparág jelenleg szállítási nehézségekkel küzd. A beszállítóinkkal való szoros együttműködésnek köszönhetően kevésbé érezzük ezt a tendenciát. Ám az ügyfeleink és partnereink által tapasztalt problémák a gyártási folyamatok elhalasztását eredményezhetik. Anyaghiány esetében a termékeket ki kell venni a tervezett folyamatból, és a későbbi feldolgozási láncban szükséges befejezni. Ez minőségi problémákhoz, legrosszabb esetben pedig elégedetlen ügyfelekhez és elveszett megrendelésekhez vezethet” – sorolja a potenciálisan felmerülő problémákat Sebastian Zenz.

A manuális gyártástervezés a múlté

„A folyamatok egyre inkább összekapcsolódnak. Optimalizálási okokból a jelenlegi helyzetben sürgősen el kell távolítani a puffereket, mert ezek minden területen jelentkeznek: az ellátási lánc megszakadása a gyártás összes későbbi szakaszát érinti. De hogyan hidalható át a probléma? A manuális gyártástervezési módszerek már nem képesek megfelelni az új kihívásoknak. A gyártó vállalatok csak akkor válhatnak rugalmasabbá, ha tűzoltás helyett a digitális eszközöket használó, szisztematikus eljárással rendelkeznek” – magyarázza Sebastian Zenz.

A DMG MORI kifejlesztette a PRODUCTION PLANNING & CONTROL modern tervezési és ütemezési rendszert, amellyel a gyártó vállalatok közvetlenül reagálhatnak a digitális gyártástervezésre és -irányításra. Az ellátási láncok hiányosságai így hatékonyan „áttervezhetők”, akár manuálisan a PRODUCTION PLANNING & CONTROL felhő alapú verziójának asszisztensi funkcióival, vagy teljesen automatikusan a PRODUCTION PLANNING & CONTROL – PRO segítségével.

A jövőben a „Connected Scheduling”, azaz a vállalathatárokon átnyúló, hálózatba kapcsolt tervezés biztosítja majd a szükséges ellenállást a zavaró tényezőkkel szemben. Ez csak két vagy több egymással kommunikáló tervezési rendszerrel érhető el, mint amilyen a gyártó cégé és a beszállítóé.

4 MÓDJA A RUGALMAS ÚJRATERVEZÉSNEK:
1. A határidő szerinti rendezés

Módosítsa a szállítási határidőket az ERP-rendszerben, és tegye őket hatékony sorrendbe a PLANNING BOARD asszisztensi funkcióinak használatával.

2. Rendezés a szállítási prioritás szerint

Határozza meg a szállítási prioritásokat, és optimalizálja a megrendelést a PLANNING BOARD asszisztensi funkcióinak segítségével.

3. Rendelés szerinti rendezés

Kézi késleltetés a digitális tervezőtáblán a kívánt szállítási időpontra. Az olyan ütközéseket, mint amilyeneket az erőforrások kétszeres elosztása okoz, az asszisztensi funkciók elkerülik.

4. Stratégiák szerinti rendezés

A teljesen integrált megoldásra történő frissítéskor a PRODUCTION PLANNING-ben lehetőség van különböző stratégiák konfigurálására és teljesen automatikus optimalizálására a szűk keresztmetszetek, az átfutási idők vagy a beállítási költségek szerint.

DMG MORI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#