Megállapodás született a NIKON érintés nélküli lézerszkennelésének eladásáról a DMG MORI számára

A Nikon Corporation (Nikon) és a DMG MORI CO., LTD. (Elnök: Masahiko Mori, székhelye: Nagoya, Aichi prefektúra, Japán) 2019 novemberében adta ki memorandumát, melyben arról számoltak be, hogy megegyezés született az átfogó üzleti szövetségről. Az egyezséget a Nikon és a DMG MORI 2020 márciusában foglalta hivatalos szerződésbe.

Az üzleti szövetség részeként a Nikon és a DMG MORI megállapodott a Nikon LC15Dx érintés nélküli lézerszkennerének adásvételéről, illetve hogy a készüléket a DMG MORI szerszámgépeibe szereljék be.

A Nikon LC15Dx érintésmentes lézerszkenner ugyanolyan pontossággal teszi lehetővé a többpontos mérést, mint az érintkező típusú koordinátamérő-gépek, illetve nagy sebességű, nagy teljesítményű adatfeldolgozási képességgel is rendelkezik. Ezenkívül az LC15Dx a legkülönfélébb alkatrésztípusok mérését teszi lehetővé, köztük olyanokét is, melyek túl kicsik vagy törékenyek az érintéses mérések elvégzéséhez.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A DMG MORI az eredeti érintés nélküli beépített mérőrendszeréhez tervezi hozzáadni az LC15Dx-et, és ősztől kezdi meg az értékesítést, melynek során a lézerszkenner opcionális kiegészítője lesz a már ismert szerszámgépeknek. A szkenner ideális a repülőgépekben, az építőipari gépekben és az energiaiparban használatos nagy hajtóművek vagy turbinalapátok mérésére, hozzájárul a megmunkálási folyamatok és a megmunkálási pontosság javításához. A mérőeszközzel felszerelt gépek sora a későbbiekben bővülni fog majd.

A Nikon és a DMG MORI kettejük erőforrásainak hatékony kombinálásával szeretne együttműködni. A Nikon olyan vállalat, amely magasan fejlett technológiai képességek birtokában képes az optoelektronikai és precíziós technológiák előállítására, a DMG MORI pedig mint vezető szerszámgépgyártó cég vesz részt az együttműködésben, hogy ügyfeleik számára mindig innovatív megoldásokkal szolgálhassanak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NIKON/NEW technology

- Hirdetés -